НАЧАЛО Други

Nvidia засенчи печалбите на Apple за първото тримесечие – и то с огромна разлика

11.06.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia засенчи печалбите на Apple за първото тримесечие – и то с огромна разлика

От началото на 2024 г. американският производител на чипове Nvidia изпреварва акциите на Apple, като цената на акциите на Nvidia се е увеличила с повече от 150%, докато тази на Apple е нараснала само с 6% от началото на годината досега, според данни на Nasdaq.

Това представяне предхожда дългоочакваното разпределение на акциите на Nvidia в съотношение 10 към 1, което стартира на 10 юни.

В краткосрочен план Nvidia също превъзхожда Apple, като месечната цена се е повишила с 34% в сравнение със скромното увеличение от 7% на Apple. Оценката на Nvidia, най-големият производител на чипове в света, се повиши поради нарастващото търсене на полупроводникови чипове, особено за AI приложения.

Въпреки това акциите на Nvidia поевтиняха в предборсовата търговия в понеделник преди разделянето на акциите. Към 19:30 Nvidia се търгуваше на цена от $122.14, което представляваше ръст от 1.04%, а на месечна база отчита ръст от над 30%.

Nvidia е най-скорошен от „Великолепната седморка“, която се разделя от 2022 г. насам, присъединявайки се към компании като Apple, Tesla, Amazon и Alphabet. Въпреки че разделянето на акции може да привлече повече инвеститори на дребно, то може да увеличи и волатилността. Адам Кунс, главен инвестиционен директор на Winthrop Capital, отбеляза, че инвеститорите на дребно могат да бъдат по-импулсивни, което води до по-големи пазарни колебания, тъй като институционалното влияние намалява.

През предходната седмица Nvidia достигна пазарна капитализация от $3 трилиона благодарение на голямото търсене на полупроводници. Според Гурпс Рай, главен изпълнителен директор на droppGroup, ръстът, демонстриран от Nvidia, означава, че настъпва епоха, в която компаниите, съсредоточени около изкуствения интелект, завладяват пазара, точно както технологичните гиганти изместиха индустриалните магнати в списъка Fortune 500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.