НАЧАЛО Други

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

На 30 май акциите на компанията достигнаха връх от над $418, като в края на деня се установиха на ниво малко над $401, с което пазарната ѝ капитализация спадна до $935 милиона.

Неотдавнашният скок в цената на акциите на Nvidia показва потенциален растеж на пазара на изкуствен интелект. Въпреки опасенията за раздутия пазар, някои виждат широки възможности за компанията да се разшири, тъй като AI индустрията набира скорост.

Повишението на Nvidia от над 80% от началото на годината се дължи на нарастващото търсене на графични процесори, захранващи генеративни AI инструменти за Компанията доминира на пазара, като произвежда 80% от тези графични процесори.

Nvidia направи важни съобщения на Computex 2023, демонстрирайки постижения в AI областта. Те демонстрираха техния Avatar Cloud Engine (ACE) за игри, поддържащи въвеждане и отговори на естествен език.

Също така представиха суперкомпютъра DGX GH200, осигуряващ ‘exaflop” AI производителност.

Конкуренцията в областта на чиповете с изкуствен интелект нараства. Илон Мъск акумулира хиляди графични процесори за предстоящ проект за изкуствен интелект в Twitter, докато Microsoft разработва свой собствен чип за изкуствен интелект за OpenAI и вътрешни проекти. Това отразява нарастващото търсене и подчерта значението на AI хардуерните възможности.

Временното включване на Nvidia в клуба на трилионерите и скокът на акциите ѝ подчертават потенциала на компанията за растеж на AI пазара. Със своята доминираща позиция в производството на графични процесори и продължаващия напредък в AI областта, Nvidia остава ключов играч.

Конкуренцията от страна на други компании, като Twitter и Microsoft, обаче показва нарастващото значение на специализираните чипове за изкуствен интелект за задоволяване на нарастващото търсене на приложения за изкуствен интелект.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.