НАЧАЛО Регулации

Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

март 21, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Няма да има CBDC във Флорида, твърди губернаторът

В скорошна реч губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова за забрана на цифровите валути на централните банки (CBDC) в своя щат и призова други щати да последват примера му.

Губернаторът ДеСантис подчерта, че никога не иска да види как Флорида прибягва до използването на CBDC като пари и подчерта значението на защитата на личните финанси от правителствено наблюдение.

За да постигне това, той настоява за законодателство, което изрично да забрани използването на CBDC като пари в рамките на търговския кодекс на Флорида. Губернатор ДеСантис се застъпва и за това други съмишленици да приемат подобно законодателство в своя единен търговски кодекс и да отхвърлят всякакви промени, които биха признали официално всяка цифрова валута на централна банка.

Освен това губернаторът иска да гарантира, че всяка CBDC, емитирана от чуждестранен резерв или централна банка, санкционирана от правителството, е забранена. Той вярва, че това ще предотврати всеки опит за приемане на световна цифрова валута във Флорида или в други щати, които споделят същите ценности.

ДеСантис също така е разговарял с лейтенант-губернатора на Тексас и с ръководителя на Сената в Тексас и смята, че щатът скоро ще направи нещо подобно на Флорида.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн превъзхожда традиционните активи: Поглед към скорошния скок на токена


Губернаторът смята, че притежаването на физически пари в брой дава на хората власт над техните финанси. За разлика от това, цифровизацията на парите предоставя контрола в ръцете на други хора. Той се надява, че редица щати ще се присъединят към Флорида и ще отхвърлят CBDC и други форми на цифрова валута.

В обобщение, губернатор ДеСантис е решен да защити финансовия суверенитет на Флорида и нейните граждани, като предотврати приемането на CBDC. Той насърчава и други щати да направят същото, за да защитят финансовата неприкосновеност на гражданите си и да предотвратят правителственото наблюдение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.