НАЧАЛО Други

Ново проучване разкри прогреса на развитието на по-бързи плащания

08.06.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ново проучване разкри прогреса на развитието на по-бързи плащания

Последният доклад на Съвета за по-бързи плащания (FPC) подчертава необходимостта от продължаване на усилията за гарантиране, че продуктите за тези преводи са всеобхватни и достъпни за всички хора в САЩ.

Докладът, основан на мненията на 88 респонденти, представляващи различни финансови институции, подчертава няколко ключови области за подобрение в сферата на по-бързите плащания и финансовото приобщаване.

Един от основните изводи от проучването е, че макар много финансови институции да проучват и да дават приоритет на по-бързите плащания, съществуват значителни предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени. Само 56% от анкетираните в момента предлагат по-бързи плащания, а други 35% планират да го направят. Това показва, че съществува разлика в наличността на възможности за по-бързи плащания за потребителите.

За да се засили финансовото приобщаване с по-бързи плащания, в доклада се подчертава значението на по-доброто обучение на потребителите относно възможностите за по-бързи плащания, подобряването на потребителския опит и достъпността за всички демографски групи и засиленото сътрудничество между заинтересованите страни. Отстраняването на тези области на подобрение е от решаващо значение за създаването на по-приобщаваща платежна екосистема, която да е от полза за всички американци.

Рийд Лухтанен, изпълнителен директор на FPC, подчерта ангажимента на организацията за насърчаване на приобщаваща финансова екосистема. Той подчертава, че данните от доклада за проучването ще насочат членовете на FPC към създаване на по-бързи решения за плащания, които наистина обслужват нуждите на всички потребители, като по този начин ще доведат до по-справедлив финансов пейзаж.

Антъни Серио, главен директор по риска в Sphere Labs и председател на работната група за финансово приобщаване към FPC, отчита напредъка в приемането на по-бързи плащания в различните финансови институции. Той обаче отбелязва и опасения, свързани с променливостта на таксите, възможностите за трансгранични плащания и необходимостта от по-силна защита на потребителите и мерки за изграждане на доверие. Серио подчерта и мисията да се гарантира, че по-бързите плащания се развиват така, че да станат наистина приобщаващи, като отговарят всеобхватно на нуждите на всички американци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.