НАЧАЛО Регулации

Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

07.12.2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за дружества, които притежават криптовалути като дългосрочни активи.

Тази инициатива е част от по-широка стратегия, насочена към утвърждаването на Япония като силен претендент в бързо развиващата се дигитална икономика.

В рамките на този план политиците от Либерално-демократическата партия на Япония и техният коалиционен партньор Комейто предлагат освобождаване от данъци на нереализираните печалби от криптовалути, притежавани от предприятията.

Основната цел е да се стимулират продължителните инвестиции в сферата на дигиталните активи. Понастоящем японските компании са подложени на облагане с корпоративен данък въз основа на оценката на техните криптоактиви в края на годината. Предвиденият данъчен план за фискалната 2024 г. обаче означава съществено отклонение от настоящата данъчна система. Той подчертава нарастващото осъзнаване на различното естество на дигиталните активи и тяхното потенциално въздействие върху японската икономика.

Освен че просто облекчава данъчната тежест за японските дружества, тази предложена данъчна реформа означава и стремежа на Япония да привлече по-голяма ликвидност от световния крипто пазар.

Този ход съответства на засилените усилия в различни азиатски региони, целящи да се утвърдят като водещи крипто центрове. Освен това Япония обмисля промени в данъчното облагане на покупките на криптовалути от чуждестранни посетители, въпреки че конкретните подробности за това предложение все още не са изяснени.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция напредва с проекта си за дигитална лира

Централната банка на Република Турция постигна значителен напредък в дигитализирането на националната си валута, като публикува превод на английски език на доклада си за първоначалната фаза на проекта за изследване и развитие на дигиталната турска лира на Централната банка.

21.02.2024 20:13 2 мин. четене

Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

Япония наскоро прие новаторски законопроект, който открива нови възможности за инвестиции за местните фондове за рисков капитал и инвестиционни фондове.

20.02.2024 13:00 2 мин. четене

Държава от Латинска Америка забранява на институциите търговията с криптовалути

Регулаторният орган CNBS на Хондурас въведе забрана за търговия с криптовалути и подобни дигитални активи във финансовата система на страната поради опасения от измами и пране на пари.

17.02.2024 20:00 1 мин. четене

Федералният резерв иска да забрани криптовалутите за американските банки

На фона на растящата популярност на криптовалутите Федералният резерв (Фед) изглежда се готви да предприеме регулаторни мерки срещу участието на американските банки в крипто сферата.

16.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.