НАЧАЛО Крипто Крими

Нови атаки над Биткойн потребителите

юли 3, 2018 10:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови атаки над Биткойн потребителите

Нова атака срещу потребителите на Биткойн, която придобива контрол върху клипборда на Windows за размяна на адреси вече се наблюдават над 2,3 милиона цели, съобщиха източници на 30-ти юни.

Злонамереният софтуер, част от семейство „clipboard hijackers“, тайно придобива контрол върху паметта и работи във фонов режим, за да гарантира, че потребителите не забелязват присъствието му. След това замества адреса на Биткойн , който потребителят е копирал в клипборда с адреса на атакуващия, на когото по-късно потребителят несъзнателно копира и изпраща токени.

„Освен ако потребителят не провери два пъти копирания адрес, няма да има представа, че този суап е извършен“, отбелязва Bleeping Computer, като добавя обяснителен видеоклип за това как работи злонамереният софтуер.

Потребителите на Биткойн се сблъскват с различни уязвимости, когато използват хардуера за транзакция, независимо дали това е смартфон с Android, Windows PC или друго устройство.

Както често се оповестява, списъкът със заплахи продължава да нараства, дори и да включва имейли, докато други злонамерени вируси изменят адресите по различни начини.

„Атакуващите разпознават, че потребителите копират и поставят адресите и са създали злонамерен софтуер, за да се възползват от това“, добавя Bleeping Computer.

Поддържането на актуализиран антивирусен софтуер представлява основна защита на потребителите от проблема, заедно с двойна проверка на целевия адрес на Биткойн транзакцията, ако тя е въведена с помощта на функция за копиране и поставяне.

Някои хардуерни портфейли, като например TREZOR, допълнително принуждават потребителите да проверяват адресите за манипулации, когато се генерират такива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене