НАЧАЛО Крипто Крими

Нови атаки над Биткойн потребителите

юли 3, 2018 10:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови атаки над Биткойн потребителите

Нова атака срещу потребителите на Биткойн, която придобива контрол върху клипборда на Windows за размяна на адреси вече се наблюдават над 2,3 милиона цели, съобщиха източници на 30-ти юни.

Злонамереният софтуер, част от семейство „clipboard hijackers“, тайно придобива контрол върху паметта и работи във фонов режим, за да гарантира, че потребителите не забелязват присъствието му. След това замества адреса на Биткойн , който потребителят е копирал в клипборда с адреса на атакуващия, на когото по-късно потребителят несъзнателно копира и изпраща токени.

„Освен ако потребителят не провери два пъти копирания адрес, няма да има представа, че този суап е извършен“, отбелязва Bleeping Computer, като добавя обяснителен видеоклип за това как работи злонамереният софтуер.

Потребителите на Биткойн се сблъскват с различни уязвимости, когато използват хардуера за транзакция, независимо дали това е смартфон с Android, Windows PC или друго устройство.

Както често се оповестява, списъкът със заплахи продължава да нараства, дори и да включва имейли, докато други злонамерени вируси изменят адресите по различни начини.

„Атакуващите разпознават, че потребителите копират и поставят адресите и са създали злонамерен софтуер, за да се възползват от това“, добавя Bleeping Computer.

Поддържането на актуализиран антивирусен софтуер представлява основна защита на потребителите от проблема, заедно с двойна проверка на целевия адрес на Биткойн транзакцията, ако тя е въведена с помощта на функция за копиране и поставяне.

Някои хардуерни портфейли, като например TREZOR, допълнително принуждават потребителите да проверяват адресите за манипулации, когато се генерират такива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене