НАЧАЛО Други

Новата валута на БРИКС е почти готова според руски икономист

октомври 28, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата валута на БРИКС е почти готова според руски икономист

Наскоро руският икономист Сергей Глазиев обяви значителен напредък в разработването на бъдещата валута на БРИКС.

Тази валута има за цел да бъде потенциален заместител на щатския долар в ролята му на световна резервна валута.

В неотдавнашно интервю Глазиев заяви, че валутата на БРИКС е в напреднал стадий на готовност, като вече са създадени необходимите технически основи и инструменти.

БРИКС запазва високо ниво на конфиденциалност по отношение на конкретните подробности за валутата, като предлага ограничена информация на западните държави. Очаква се тази нова валута да представлява сериозно предизвикателство за доминиращата роля на щатския долар на международните пазари.

Алиансът активно работи за убеждаване на развиващите се страни да приемат новата валута за световната търговия, като по този начин намалят зависимостта си от щатския долар.

Глазиев подчерта, че валутата на БРИКС е на прага на готовността, като преди пускането ѝ в обращение се очаква “политическо съгласие” от всички страни членки.

Ако валутата на БРИКС набере популярност и получи широко одобрение сред държавите, стабилността на щатския долар може да бъде изложена на риск.

Алиансът може потенциално да намали търсенето и предлагането на щатския долар на световните пазари, което може да има тежки последици за американската икономика. Не бяха предоставени допълнителни подробности относно бъдещата дата на въвеждане на новата валута.

Според съобщенията валутата може да бъде въведена по време на следващата среща на върха в Русия. Междувременно алиансът може да се съсредоточи върху усъвършенстването на инфраструктурата на валутата и събирането на подкрепа за нейното въвеждане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “Новата валута на БРИКС е почти готова според руски икономист”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.