НАЧАЛО Регулации

Нидерландия трябва да регулират крипто вместо да го забраняват

ЮНИ. 14, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нидерландия трябва да регулират крипто вместо да го забраняват

Забраната за криптовалути не е правилното решение за Нидерландия, съобщава финансовият министър на страната, след като местен служител призова за пълна забрана на крипто.

Нидерландия трябва да регулира пазара на криптовалути, вместо да забранява на своите граждани да използват изцяло крипто, заяви нидерландския финансов министър Вопке Хоекстра, според доклад от петък на местната информационна агенция NU.nl.


Длъжностното лице все пак призна за определени рискове, свързани с крипто пазара, съобщавайки, че разбира опасенията, повдигнати от директора на нидерландското бюро за икономически анализ Питер Хасекамп. Министърът подчерта, че е от решаващо значение да се осигурят правила за доставчиците на услуги за цифрови активи, за да се намалят рисковете около проблемите като пране на пари.


"Моето наблюдение сега е, че надзорът е по-ефективен в сравнение с пълна забрана в Нидерландия“, заяви Хоекстра, отбелязвайки, че е важно да се контролира крипто пазара на европейско ниво.


Хоекстра също спомена, че той вече е изказал своето предупреждение относно рисковете, свързани с криптовалутите, още през 2017 г., подчертавайки, че крипто инвеститорите трябва да осъзнаят, че техните залози на крипто са "изцяло за тяхна сметка и риск“.


Някои от най-големите световни критици на Биткойн като спечелилия награди икономист Нуриел Рубини вече признаха, че Биткойн може да служи като запас от стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Председателят на SEC настоява за повече правомощия за регулиране на криптовалутите

“В момента просто нямаме достатъчно защита на инвеститорите в крипто. Честно казано, по това време това е Дивия Запад”, каза Генслер в реч пред Форума за сигурност на Аспен във вторник.През последните...
АВГ. 4, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американската Блокчейн Асоциация се бори срещу нови крипто регулации

Новите правила бяха предложени в историческата двупартийна инфраструктурна сделка, която си проправя път през Сената.Робърт Франк, репортер в CNBC, казва, че последният законопроект за инфраструктурат...
АВГ. 4, 2021 10:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сенатор Елизабет Уорън отново разгневи крипто общността

В писмо до министъра на финансите Джанет Йелън, сенатор Уорън говори за рисковете, свързани с крипто, призовавайки Йелън да въведе "всеобхватна и координирана рамка". С други думи, да се въведе по-стр...
ЮЛИ. 29, 2021 16:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕС затяга крипто регулациите

ЕС представи нов пакет за забрана на анонимни транзакции с цифрови активи.Новото предложение на Европейския съюз, ще изисква доставчиците на услуги за криптовалути да събират допълнителна информация о...
ЮЛИ. 21, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света