НАЧАЛО Алткойни

NFT пазарът отново показва признаци на живот

ноември 12, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT пазарът отново показва признаци на живот

След месеци на широко разпространени доклади, в които повечето NFT-та бяха представени като "безполезни", пазарът на незаменяеми токени (NFT) показва забележителни признаци на съживяване. 

През последните седмици се наблюдава постоянно нарастване на продажбите, като обемът на търговията през октомври бележи 32% ръст в сравнение със септември. През последните няколко дни дневните обеми на търговия също показаха тенденция към нарастване. Забележително е, че видните цени на NFT-тата преживяват скок и това не се дължи единствено на възходящото движение на цените на криптовалутите.

Преди да се прибързва със заключенията обаче, от решаващо значение е да признаем, че може би не сме се върнали напълно към разцвета от 2021 г. и началото на 2022 г., когато NFT-тата грабваха милиарди долари в месечни продажби. Въпреки сегашния скок, данните за продажбите и цените все още не са достигнали нивата, наблюдавани през този пиков период.

След като издържа на предизвикателна година и половина, пазарът на NFT най-накрая става свидетел на положителна промяна както в цифрите, така и в общите настроения.

Освен това изглежда, че сред купувачите има подновен интерес към придобиването на тези дигитални активи. Ето един по-подробен поглед към възраждането на NFT пазара

1. Нарастващи цени

Възраждането на интереса към криптовалутите допринася за рязкото повишаване на цените на NFT-тата. Това обаче не е единственият фактор, който стои зад увеличението на цените на класа токени. При големите NFT проекти се наблюдава покачване на минималните цени. Въпреки че ескалиращите цени са значителни, тяхното въздействие е ограничено, ако няма съответно увеличение на покупките на NFT. За щастие, продажбите се увеличават.

2. Увеличаване на продажбите

DappRadar, източник на данни, съобщи за 32% ръст на продажбите на NFT на месечна база, като те са нараснали от $306 милиона през септември до $405 милиона през октомври. Данните за веригата от Dune, анализирани от експерта по данни Hildobby, разкриват непрекъснато петдневно увеличение на дневния обем на търговията с NFT, който в четвъртък достигна нов тримесечен връх над $24 милиона. Освен това се наблюдава рязко нарастване на броя на търговците, като във вторник е регистриран най-високият брой уникални портфейли за един ден от поне три месеца, възлизащ на 16,615.

Въпреки положителната инерция, за която говори 32% месечно увеличение на обема на търговията с NFT, общият обем от $405 милиона през октомври остава значително по-нисък от приблизително $5 милиарда, изтъргувани през пиковия месец януари 2022 г. Настоящата минимална цена за Bored Apes от $65,000 също е далеч под пика от $429,000 през април 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.