НАЧАЛО Други

NFT на Биткойн може и да задминат тези на Етериум

юли 10, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT на Биткойн може и да задминат тези на Етериум

Според данни от Crypto Slam родните незаменяеми токени (NFT) на Биткойн, известни като "Ordinals", са готови да изпреварят Етериум на NFT пазара.

Неотдавнашният скок в продажбите и активните купувачи е тласнал “Ordinals” към впечатляващ темп на растеж от 129.50% в продажбите в щатски долари, завладявайки почти 10% от пазара на купувачите. Въпреки че понастоящем Етериум запазва водещата си позиция в NFT сектора с общи продажби, надхвърлящи $24 милиона, Бързият възход на Ordinals йн предполага потенциална промяна в близко бъдеще.

Ordinals, които се появиха през април 2023 г., набраха значителна популярност като уникални дигитални активи, изписани върху сатоши – най-малките единици на Биткойн.

Въвеждането на ъпгрейда Taproot през ноември 2021 г. улесни създаването им, позволявайки вписването на данни в мрежата на Биткойн по начин, подобен на NFT в други блокчейн платформи. От самото си създаване Ordinals предизвикват значително вълнение в Биткойн общността, като често поставят нови рекорди по брой надпписиси.

Освен Ordinals на Биткойн и NFT на Етериум, други блокчейн мрежи също постигнаха забележителен напредък на NFT пазара.Понастоящем Solana заема третата позиция, като демонстрира стабилен ръст на продажбите от 44% с общи продажби в размер на $1.2 милиона.

Освен това Solana е привлякла 31,.0% купувачи, надминавайки а дял на Етериум на пазара по отношение на купувачите. Polygon следва плътно на четвърто място, като отбелязва ръст на продажбите от 30,75% и достига 1,3 млн. долара общи продажби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.