НАЧАЛО Финтех

Nexo влиза в партньорство с Fidelity

ДЕК. 7, 2021 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Nexo влиза в партньорство с Fidelity

Fidelity Digital Assets, криптовалутното подразделение на Fidelity Investments — и платформата за крипто заеми и обмен Nexo обявиха партньорство за предлагане на попечителски услуги за криптовалути, продукти и услуги за кредитиране за институционални инвеститори.

Двете фирми ще създадат цялостна продуктова линия и правна инфраструктура за институционални инвеститори, които искат да получат експозиция към криптовалути.


Партньорството с Fidelity Digital Assets ще позволи на Nexo да разшири портфолиото си от активи и да добави второ ниво на попечителство към своята архитектура за сигурност. То също така предоставя на институционалните инвеститори на Fidelity Digital Assets достъп до услугите на Nexо.


Калин Методиев, съосновател и управляващ партньор в Nexo, коментира разработката, като каза:


Работата с Fidelity Digital Assets е последният етап в нашия стремеж да предложим цялостна институционална платформа и да включим традиционните финансови компании в екосистемата на дигиталните активи. Нашата клиентска база вече ще използва пълноценно нашите водещи в индустрията кредитни и търговски продукти, като разчита на персонализираните решения за попечителство и сигурност на Fidelity Digital Assets.


Кристофър Тайърър, ръководител на Fidelity Digital Assets в Европа, каза, че фирмата е отбелязала значителен ръст на институционалния инвеститорски интерес на континента и е разширила партньорствата си, за да отговори на това търсене.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B


Fidelity Investments бяха амбициозни в плановете си за институционалния пазар на криптовалути. Компанията изглежда предприема по-холистичен подход към криптовалутите, тъй като мениджърът на активи се стреми да осигури повече институционални точки за достъп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

Грийн казва, че следователно институционалните инвеститори разпределят повече от ресурсите си за Биткойн и други крипто активи.Ето защо все повече институционални инвеститори, големи имена, гиганти от...
ЯНУ. 28, 2022 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света