НАЧАЛО Блокчейн

NEAR стартира web3 венчър фонд за $100 милиона

септември 12, 2022 19:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NEAR стартира web3 венчър фонд за $100 милиона

Швейцарската фондация NEAR стартира фонд за рисков капитал и лаборатория за рисков капитал за web3 на стойност $100 милиона.

Швейцарската фондация с нестопанска цел NEAR, която подкрепя управлението и развитието на протокола NEAR, ще си партнира с Caerus Ventures, новосъздадена инвестиционна компания за проекта.

Първоначалният размер на фонда за рисков капитал ще бъде $50 милиона. Той ще има за цел да привлече $100 милиона от сийд рунда на финансиране до Серия А.

Лабораторията за рискови инвестиции ще бъде първоначалната инвестиция на Caerus и ще се фокусира върху привличането на творци, таланти и собственици на франчайзи за изграждане на следващото поколение web3 платформи и приложения.

Мариеке Фламент, главен изпълнителен директор на фондация NEAR, заяви :

Лабораторията ще предлага междуфункционална подкрепа на проектите от портфолиото и ще бъде подпомагана от консултантски партньори, които ще бъдат обявени до края на тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Ето защо NEAR Protocol навлиза във FOMO фаза


Caerus е основана от Нейтън Пилай, изпълнителен директор, който е прекарал последните пет години в IMG/Endeavor, ръководейки сливания и придобивания и разработване на рискови проекти за развлекателни имоти, включително SailGP на Лари Елисън.

В изявление, Пилай заяви, че се надява фирмата “да бъде катализатор на иновациите, които ще отприщят ново поколение платформи, приложения и услуги в областта на спорта, музиката, киното, телевизията, модата, изкуството и игрите, които предлагат по-голям капитал както за талантите, така и за потребителите”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Avalanche (AVAX) достигна един милион месечни активни адреси

Avalanche (AVAX), конкурентен блокчейн на Етериум (ETH), постигна значителен етап през май, като надхвърли един милион месечни активни адреса.

юни 3, 2023 21:16 1 мин. четене

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.