НАЧАЛО Блокчейн

NEAR стартира web3 венчър фонд за $100 милиона

12.09.2022 19:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NEAR стартира web3 венчър фонд за $100 милиона

Швейцарската фондация NEAR стартира фонд за рисков капитал и лаборатория за рисков капитал за web3 на стойност $100 милиона.

Швейцарската фондация с нестопанска цел NEAR, която подкрепя управлението и развитието на протокола NEAR, ще си партнира с Caerus Ventures, новосъздадена инвестиционна компания за проекта.

Първоначалният размер на фонда за рисков капитал ще бъде $50 милиона. Той ще има за цел да привлече $100 милиона от сийд рунда на финансиране до Серия А.

Лабораторията за рискови инвестиции ще бъде първоначалната инвестиция на Caerus и ще се фокусира върху привличането на творци, таланти и собственици на франчайзи за изграждане на следващото поколение web3 платформи и приложения.

Мариеке Фламент, главен изпълнителен директор на фондация NEAR, заяви :

Лабораторията ще предлага междуфункционална подкрепа на проектите от портфолиото и ще бъде подпомагана от консултантски партньори, които ще бъдат обявени до края на тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Ето защо NEAR Protocol навлиза във FOMO фаза


Caerus е основана от Нейтън Пилай, изпълнителен директор, който е прекарал последните пет години в IMG/Endeavor, ръководейки сливания и придобивания и разработване на рискови проекти за развлекателни имоти, включително SailGP на Лари Елисън.

В изявление, Пилай заяви, че се надява фирмата “да бъде катализатор на иновациите, които ще отприщят ново поколение платформи, приложения и услуги в областта на спорта, музиката, киното, телевизията, модата, изкуството и игрите, които предлагат по-голям капитал както за талантите, така и за потребителите”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

14.04.2024 11:00 2 мин. четене

Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

EigenLayer, протоколът за рестейкинг на Етериум (ETH), официално обяви старта на своята мрежа в неотдавнашно изявление, публикувано в X.

10.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.