НАЧАЛО Блокчейн

NEAR стартира web3 венчър фонд за $100 милиона

септември 12, 2022 19:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NEAR стартира web3 венчър фонд за $100 милиона

Швейцарската фондация NEAR стартира фонд за рисков капитал и лаборатория за рисков капитал за web3 на стойност $100 милиона.

Швейцарската фондация с нестопанска цел NEAR, която подкрепя управлението и развитието на протокола NEAR, ще си партнира с Caerus Ventures, новосъздадена инвестиционна компания за проекта.

Първоначалният размер на фонда за рисков капитал ще бъде $50 милиона. Той ще има за цел да привлече $100 милиона от сийд рунда на финансиране до Серия А.

Лабораторията за рискови инвестиции ще бъде първоначалната инвестиция на Caerus и ще се фокусира върху привличането на творци, таланти и собственици на франчайзи за изграждане на следващото поколение web3 платформи и приложения.

Мариеке Фламент, главен изпълнителен директор на фондация NEAR, заяви :

Лабораторията ще предлага междуфункционална подкрепа на проектите от портфолиото и ще бъде подпомагана от консултантски партньори, които ще бъдат обявени до края на тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Ето защо NEAR Protocol навлиза във FOMO фаза


Caerus е основана от Нейтън Пилай, изпълнителен директор, който е прекарал последните пет години в IMG/Endeavor, ръководейки сливания и придобивания и разработване на рискови проекти за развлекателни имоти, включително SailGP на Лари Елисън.

В изявление, Пилай заяви, че се надява фирмата „да бъде катализатор на иновациите, които ще отприщят ново поколение платформи, приложения и услуги в областта на спорта, музиката, киното, телевизията, модата, изкуството и игрите, които предлагат по-голям капитал както за талантите, така и за потребителите“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене

Cardano: Защо 60% от нодовете в мрежата се изключиха?

Блокчейнът Cardano претърпя аномалия в неделя през нощта (02:00 ч. българско време, между блок 8300569 и 8300570), която накара близо 60% от всички активни нодове да останат офлайн за кратък период от време.

януари 23, 2023 14:11 2 мин. четене