НАЧАЛО Други

Навлизат ли инвеститорите в бичи капан? – експертно мнение

ноември 4, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Навлизат ли инвеститорите в бичи капан? – експертно мнение

Празничният дух изглежда е жив на Уолстрийт, тъй като S&P 500 може да се подготвя за най-обещаващата си седмица от близо година насам.

Забележителните резултати от четвъртък накараха някои да смятат, че ръстът в края на годината официално е в ход.

Майкъл О’Рурк, главен пазарен техник в JonesTrading, отбеляза, че акциите реагират така, сякаш краят на политиката на затягане от страна на Федералния резерв е подобен на реално намаляване на лихвите, което е основен двигател на този скок. Убеждението е, че Фед е приключил цикъла си на повишаване на лихвените проценти.

Разочарованието около отчета за приходите на Apple беше смекчено от по-меките данни за заплатите извън селското стопанство, като акциите продължиха възходящата си траектория в петък.

През тази година се наблюдаваха поредица от несигурни ралита, както показва графиката на Майкъл Креймър от Mott Capital Management. Той подчерта тривълновия модел на покачване на S&P 500 от средата на юли насам.

Марк Ричи II, главен инвестиционен директор и портфолио мениджър в RTM Capital Advisors, предупреди инвеститорите да внимават за потенциално попадане в “чудовищен бичи капан“, особено след значителното движение в четвъртък. Такъв капан се появява, когато инвеститорите купуват акции или пазар, вярвайки, че спадът е приключил, но се оказват в капан и са изправени пред по-нататъшни загуби, тъй като продажбите се възобновяват.

Ричи набляга на неотдавнашните бурни пазарни условия, особено от края на юли или началото на август, когато акциите с малка пазарна капитализация претърпяха почти 20% спад от върха до дъното. Той все пак ще остане предпазлив, като държи значително количество парични средства в очакване на по-ясни сигнали относно истинския интерес на купувачите.

Ричи подчерта също така, че е важно да се наблюдава как пазарът реагира на това рали. По-конкретно дали то ще бъде посрещнато с дистрибуция или продажби. Ричи определя разпределението като ден, в който общият пазар затваря по-ниско с по-голям обем в сравнение с предходния ден. Той предупреждава, че ако през следващите дни не се наблюдават устойчиви покупки, а вместо това се наблюдават значителни нетни продажби, това показва задържащо се предлагане на пазара и предполага, че първоначалните покупки може да са били предизвикани от покриване на шорт позиции.

В крайна сметка Ричи се застъпва за забележима промяна в поведението на пазара, тъй като през последните месеци ралитата са отслабвали поради мащабни преходи на купувачи и продавачи от нетни купувачи към нетни продавачи в условията на пазарна сила.

Признавайки, че дори опитните трейдъри стават жертва на пазарни капани, той подчета присъщата на индустрията несигурност. Ричи смята, че успехът се крие в инвестирането във фундаментално силни акции, които излизат от базите, независимо от паричната политика на Фед.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.