НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Навлизаме ли в мечи пазар? - анализ на Glassnode

ЮНИ. 10, 2021 09:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Навлизаме ли в мечи пазар? - анализ на Glassnode

Фирмата за блокчейн анализи Glassnode проучва динамиката на предлагането на Биткойн и как дългосрочните притежатели реагират на последната корекция на крипто пазара.

В последния си бюлетин Glassnode подчертава, че стотици хиляди BTC сa били транзактирани през последните 30 дни, докато флагманската криптовалута е загубила около 50% от рекордната си стойност от $64,000.


През последния месец общ обем от 160,700 BTC премина от неликвидно състояние обратно в циркулация. Това осигурява измерване на размера на предлагането, което отново навлиза на пазара, след като е класифицирано като неликвидно от нашите анализи и евристика.


Въпреки че огромно предлагане на BTC навлезе на пазара, Glassnode казва, че представлява само малка част от всичкия Биткойн, който е натрупан след разпродажбата, предизвикана от коронавируса през март миналата година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ$4.1 милиарда - това е печалбата от Биткойн на американските инвеститори за 2020 г.


Това, което е важно да се отбележи, е, че тези 160,700 BTC представляват само 22% от предлагането, което промени посоката си, от ликвидно в неликвидно, от март 2020 г. Това означава, че от 744,000 BTC, които са изтеглени в студено хранилище (или еквивалент) през последните 14 месеца 78% от тях са останали неизразходвани въпреки тази скорошна волатилност.
Въпреки притока на Биткойн на пазара, платформата за крипто анализи отбелязва, че дългосрочните притежатели започват да акумулират наново, след като са продали част от своите BTC през първите пет месеца на 2021 година.


Предлагането, държано от дългосрочни притежатели (LTH), започна да се засилва нагоре... След период на разпространение на [BTC] от страна на LTH, тъй като пазарът се повиши от $10,000 до $64,000, нетната промяна в предлагането на LTH сега е в твърд възходящ тренд (поведение на HODLing).


Glassnode посочва също, че промяната в поведението на дългосрочните притежатели напомня на тяхната активност по време на предишния мечи пазар.


И пак можем да видим, че този фрактал е подобен на бичия пазар от края на 2017 г. и мечия от началото на 2018 г.. Този фрактал описва точката на инфлексия, където LTH спират да харчат, започват да натрупват и да държат това, което сега се счита за евтини монети.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса: