НАЧАЛО Алткойни Биткойн

$4.1 милиарда - това е печалбата от Биткойн на американските инвеститори за 2020 г.

ЮНИ. 9, 2021 21:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $4.1 милиарда - това е печалбата от Биткойн на американските инвеститори за 2020 г.

Според доклад на аналитичната блокчейн фирма Chainalysis, Биткойн инвеститорите в САЩ са реализирали $4,1 милиарда печалба от Биткойн през 2020 г., което е най-високата печалба от инвеститорите в която и да е държава.

"Американските инвеститори общо са реализирали над $4 милиарда печалби от Биткойн през 2020 г., което е с 3 пъти повече от Китай“, се казва в доклада.


Това може да изглежда изненадващо, като се има предвид, че Китай в исторически план е имал най-високия обем на транзакции с криптовалути, но... фокусираните в САЩ борси видяха огромен приток през 2020 г., който изглежда е реализиран към края на годината.


Chainalysis изчислява печалбите от Биткойн в света за 2020 г., като измерва потоците по веригата към различни борси за криптовалути, след което приравнява общите печалби в щатски долари, измервайки разликата в цената на Биткойн в щатски долари към момента на изтеглянето му от платформите, в сравнение с стойността, когато е бил получен.


"След това разпределяме тези печалби (или загуби) по държави въз основа на дела на уеб трафика, който всяка държава отчита на уебсайта на всяка борса“, според доклада.


Този ​​анализ ни даде разумна оценка за печалбите, които са реализирали Биткойн инвеститорите във всяка държава, спечелени през 2020 г., въпреки че не отчита печалби от активи, които тепърва трябва да бъдат изтеглени от борса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕСъветник на Джо Байдън държи над $1 милион в Биткойн


След САЩ и Китай, Япония, Обединеното кралство и Русия се класират сред първите пет страни по печалба от Биткойн през 2020 г. Докладът също така подчерта факта, че много страни изглежда се радват на непропорционално високи печалби от Биткойн в сравнение с традиционните си икономически класации.


Виетнам, Чехия, Турция и Испания бяха изтъкнати като страни, които се класираха по-нагоре в печалбите от Биткойн, отколкото може да предполага общият им БВП.


Междувременно Индия се представя слабо в печалбите от Биткойн в сравнение с цялостната си икономическа мощ, феномен, който може да произтича от регулаторната несигурност на страната около криптовалутите, предполага Chainalysis.


Като цяло докладът обрисува изненадваща картина: поразителният бичи пазар на Биткойн през по-голямата част от 2020 г. и до 2021 г. означава, че много хора по света са постигнали значителни печалби благодарение на актива. Но демонстрира и някои интересни тенденции в тази голяма картина.


"Данните сочат, че Биткойн е предоставил на инвеститорите на развиващите се пазари достъп до високоефективен актив, до който по друг начин те може да не са имали достъп“, се казва в доклада.


От другата страна на монетата, това също така предполага, че страните, които се опитват да ограничат използването на криптовалута чрез строги разпоредби, пречат на своите граждани да се възползват от възможността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх? - JPMorgan

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света