НАЧАЛО Други

Настоящият срив е подобен на този през 2018 г., твърди Чанпен Джао

14.11.2022 11:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Настоящият срив е подобен на този през 2018 г., твърди Чанпен Джао

Главният изпълнителен директор на най-голямата крипто борса в света разкри защо потенциалната сделка с бившия конкурент и фалирала фирма FTX не е успяла да се осъществи.

В интервю по време на 2022 Indonesia Fintech Summit Чанпен Джао каза, че спасяването на FTX от фалит не е имало смисъл за Binance както от бизнес, така и от правна гледна точка.

Сделката нямаше смисъл от гледна точка на цифрите. От финансова гледна точка това е голяма дупка. От гледна точка на новите потребители имаме много голямо припокриване. Ние покриваме всички региони, които те покриват, а те имат много по-малко потребители от нас. От гледна точка на технологията или продукта мисля, че имаме по-добър продукт. Те нямат нищо, което ние да не притежаваме.

Така че първоначалното ни намерение беше да запазим потребителите. Но след това новините за присвояване на средства на потребителите, особено разследванията на регулаторните агенции на САЩ, ни накараха [да се откажем].

Ръководителят на Binance също така каза, че аналогията, според която криптовалутите са свидетели на срив на пазара, подобен на този през 2008 г., “вероятно е точна”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX все още има стойност, твърди Кевин О’Лиъри


Мисля, че току-що станахме свидетели на падението на още един много голям играч. Преди няколко месеца бяха LUNA и Three Arrows Capital. [Сривът] на LUNA беше сериозен. [Случаят] с Three Arrows Capital беше по-малък [като мащаб], а след това Celsius и Voyager бяха още по-малки. Но след това дойде FTX, [което е сериозен проблем].

С падението на такъв голям играч, мисля, че видяхме как $30-40 милиарда бяха заличени (пазарната оценка на FTX, която беше преди плюс милиардите долари потребителски средства). Подобни събития са опустошителни за индустрията.  Доверието на потребителите е разклатено. Мисля, че по принцип се върнахме няколко години назад.

През 2008 г. светът стана свидетел на една от най-тежките кризи в историята, тъй като загубите от инвестиции във високорискови кредити предизвикаха тежка рецесия, която изтри от световната икономика над $2 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Pantera Capital разкри фонд на стойност $1 милиард за инвестиции в сектора

Крипто хедж фондът Pantera Capital планира да инвестира $200 милиона в компании, занимаващи се с изкуствен интелект, с което демонстрира своята отдаденост към машинното обучение.

20.06.2024 23:00 1 мин. четене

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.