НАЧАЛО Биткойн

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

Борсата обяви намерението си да създаде бизнес с дигитални активи през септември 2022 г. и постепенно напредва в създаването на отдела.

Старши вицепрезидентът на Nasdaq Digital Assets, Айра Ауербах, обясни, че борсата работи за разработване на надеждна инфраструктура и получаване на необходимите регулаторни разрешения, които ще ѝ позволят да обслужва крипто клиенти.

В доклада се посочва, че Nasdaq се стреми да получи от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк харта за доверителна компания с ограничена цел за новото си звено, което ще започне с предлагането на попечителски услуги за двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация: Биткойн и Етериум.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ARK Invest купи още акции на Coinbase


Попечителството е първата стъпка в плановете на борсата да предоставя широк спектър от услуги, свързани с дигитални активи, добави Ауербах.

Nasdaq е поредната традиционна финансова институция, която навлиза на криптопазара, присъединявайки се към редиците на Fidelity Investments, BNY Mellon и BlackRock, които неотдавна добавиха към офертите си услуги, свързани с криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Разглеждаме потенциала на Биткойн в коефициенти – ТАЗИ криптовалута е с коефициент 1.65 да скочи с 300%!

Феновете на спортните залози харесват коефициентите, защото предлагат ясна визия за това какви са шансовете едно събитие да се случи. И макар в крипто средите подобни неща да не са чак толкова ясни, то в тази статия решихме да ви покажем някои криптовалути, които могат да се развият доста добре при правилните обстоятелства.

юни 2, 2023 18:00 5 мин. четене

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.