НАЧАЛО Други

NanoLabs съди Coinbase за $5 милиона

февруари 28, 2023 11:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NanoLabs съди Coinbase за $5 милиона

Компанията NanoLabs, която стои зад дигиталната валута Nano (NANO) е подала жалба срещу крипто борсата Coinbase, в която твърди, че има нарушаване на търговска марка на Nano.

Според съдебните документи, подадени на 24 февруари в Северния окръжен съд на Калифорния NanoLabs твърди, че продуктите на Coinbase “Nano” Биткойн фючърси и “Nano” Етериум фючърси нарушават правата им върху търговската марка.

NanoLabs също така твърди, че това нарушение е довело до икономически вреди и отслабване на идентичността на марката, което е причинило “действителни вреди и непоправими щети”.

Nano е основана от Колин ЛеМайе през 2014 г. под името RaiBlocks, което по-късно е променено на Nano на 31 януари 2018 г.

Coinbase стартира своите продукти с марката Nano няколко години по-късно, като Nano Биткойн фючърси бе въведен през юни 2022 г., а Nano Етериум фючърси – през август 2022 г.

NanoLabs твърди, че тези продукти са деривати на Биткойн и Етериум и са “идентични или много сходни” с Nano. В жалбата се твърди, че продуктите на Coinbase са насочени към същите потребители като тези на NanoLabs, а търговските марки са “идентични и […] объркващо сходни” с тези на NanoLabs.

NanoLabs също така твърди, че Coinbase е била наясно за Nano преди да пусне своите продукти и е отхвърлила заявлението на NanoLabs за листването на Nano в Coinbase.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор предвижда подем за Етериум и още 3 алткойна


В жалбата се иска съдебна забрана срещу Coinbase, която да им попречи да използват думата “Nano” и всички свързани с нея търговски марки и имена на домейни, както и обезщетение в размер на поне $5 милиона, коригираща реклама от страна на Coinbase, унищожаване на всички материали, нарушаващи търговската марка Nano и конфискация на всички печалби, които Coinbase е реализирала, използвайки търговските марки Nano.

NanoLabs поиска съдебен процес със съдебни заседатели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене