НАЧАЛО Други

Нанси Пелоси с огромни печалби от инвестициите си – ето какво купува

29.04.2024 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нанси Пелоси с огромни печалби от инвестициите си – ето какво купува

През 2023 г. бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси влезе в заглавията на вестниците, тъй като почти утрои възвръщаемостта на индекса S&P 500, демонстрирайки уменията си на инвеститор.

Въпреки обширната си политическа кариера, продължаваща почти четири десетилетия, инвестиционният нюх на Пелоси привлича вниманието, особено заради стратегическите ѝ покупки на акции.

Един от по-значимите аспекти на инвестиционната стратегия на Пелоси е нейният консервативен характер, за което свидетелстват селективните й придобивания на акции през последната година. Две важни акции в нейния портфейл са технологичните гиганти Apple (AAPL) и Microsoft (MSFT), които се радват на значителен растеж след първоначалните инвестиции на Пелоси. Интересното е, че тези акции са предпочитани и от много други инвеститори заради тяхната стабилност и потенциал за дългосрочни печалби.

Като цяло инвестиционният подход на Пелоси включва използването на кол опции за разширяване на притежаваните от тях акции и диверсифициране на портфейла им. В допълнение към Apple и Microsoft, Пелоси и съпругът ѝ Пол Пелоси са се насочили към други акции, като Nvidia (NVDA) и Palo Alto Networks (PANW). Тези стратегически ходове отразяват пресметнати усилия за капитализиране на нововъзникващите възможности, като същевременно се управлява ефективно рискът.

Макар че инвестиционните решения на Пелоси досега са донесли впечатляваща възвръщаемост, остават въпроси относно оценката на акциите в портфейла им. Притесненията относно траекторията на растеж на Apple, както и повишените множители на бъдещите печалби на Microsoft, Nvidia и Palo Alto Networks, подчертават важността на постоянната оценка и мониторинг на техните инвестиции.

В обобщение, успехът на Пелоси да утрои възвръщаемостта на S&P 500 през 2023 г. подчертава нейния опит като инвеститор. Чрез стратегически подбор на акции и използване на кол опции Пелоси демонстрира способността си да се ориентира ефективно в сложността на пазара. Въпреки това непрекъснатият контрол и анализ на инвестиционния им портфейл остават от решаващо значение за вземането на информирани решения в постоянно променящия се пейзаж на финансите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.