НАЧАЛО Биткойн

Намерен в чувал шпионин предполагаемо замесен в създаването на Биткойн

06.02.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Намерен в чувал шпионин предполагаемо замесен в създаването на Биткойн

Офицер от MI6 е открит мъртъв в чанта в лондонската си резиденция преди 14 години, като според лице, представящо се за изобретател на BTC, последните твърдения сочат участието на жертвата в създаването на Биткойн (BTC).

По време на делото във Върховния съд Крейг Райт, австралийски програмист, посочи, че Гарет Уилямс е ключова фигура в зараждането на Биткойн, както е посочено в отделно съдебно производство в САЩ.

Това разкритие се появи в рамките на оспорвана правна вражда между Райт и Crypto Open Patent Alliance (COPA), група, подкрепяна от основателя на Twitter Джак Дорси, съсредоточена върху предполагаемия статут на Райт като създател на Биткойн.

COPA твърди, че твърденията на Райт по отношение на Уилямс, заедно с две други починали лица – Дейв Клейман и Дейвид Рийс – представляват съмнителен модел на асоциации с починали лица.

Райт твърди, че е разговарял с Уилямс през 2011 г., една година след смъртта на Уилямс, който е работил като кодоразбивач, командирован от GCHQ, и по-късно бе открит в чанта, закопчана с цип и катинар в апартамента му в центъра на Лондон.

В началото на петседмичния съдебен процес Джонатан Хоф КС, представляващ COPA, определи твърдението на Райт като “дръзка лъжа и сложно изфабрикуван разказ, подкрепен от обширни фалшификации“.

Райт отхвърли обвиненията в нечестност, докато правната му защита се въздържа да засегне въпроса за Уилямс.

COPA твърди, че Райт не е представил достоверни доказателства в подкрепа на твърденията си, заявявайки, че доказателствата му се състоят от манипулирани документи.

Обратно, адвокатът на Райт твърди, че той е посветил значително време на изучаването и разработването на основополагащите концепции на Биткойн, представяйки това, което той счита за “ясни доказателства” за авторството на Райт спрямо BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.