НАЧАЛО Други

Най-печелившите инвестиции в портфолиото на Уорън Бъфет, които ще му докарат $6 милиарда в дивиденти

ноември 17, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-печелившите инвестиции в портфолиото на Уорън Бъфет, които ще му докарат $6 милиарда в дивиденти

Уорън Бъфет, известен с инвестиционните си умения в Berkshire Hathaway, очаква да получи $6 милиарда под формата на дивиденти през следващата година, като значителна част от тях са само от три акции.

Това подчертава стратегията му, която предпочита дългосрочната стойност и рентабилност.

Най-добрите източници на дивиденти на Бъфет:

  1. Bank of America Corp е начело с очаквана печалба от $991.5 милиона. BofA процъфтява в условията на по-високи лихвени проценти, което повишава нетния й лихвен доход.
  2. Occidental Petroleum Corp следва плътно, като се очаква Berkshire да спечели около $964 милиона, включително дивиденти от привилегировани акции. Този дял произтича от инвестиция в размер на $10 милиарда през 2019 г. при 8% доходност, подкрепяща придобиването на Anadarko от Occidental.
  3. Apple Inc допринася с около $878.9 милиона. Нейните постоянни дивиденти и агресивната програма за обратно изкупуване подсилват приходите на Berkshire.

Фокусът на Бъфет върху дивидентите е в съответствие с пазарната тенденция, която благоприятства последователните плащания. Данните на JPMorgan Chase подчертават по-доброто представяне на компаниите, изплащащи дивиденти, от тези, които не ги изплащат, което повтаря подхода на Бъфет за стабилна възвръщаемост.

Въпреки че стратегията на милиардерът е печеливша, инвеститорите на дребно трябва да действат предпазливо. Това, което работи за Berkshire, може да не съответства на индивидуалните цели и толерантност към риска. Инвеститорите на дребно може да имат предимство пред гигантските фондове поради своята гъвкавост.

Мащабните инвестиции на Бъфет се сблъскват с ограничения при проучването на по-малки, бързоразвиващи се възможности поради регулаторни ограничения. Инвеститорите на дребно могат да се възползват от тези по-малки начинания, използвайки гъвкавостта, за да постигнат потенциално по-добри резултати от големите компании с течение на времето.

Печалбите от дивиденти на Бъфет от големи компании контрастират с потенциала на инвеститорите на дребно за високопроцентни печалби в по-малки предприятия. Гъвкавостта да се инвестира в тези възможности за висок растеж дава на инвеститорите на дребно ясно предимство пред огромни фондове като Berkshire.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.