НАЧАЛО Финтех

Най-голямата банка в Германия ще предложи търговия с Биткойн

01.02.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в Германия ще предложи търговия с Биткойн

Втората по големина банка в Германия, DZ Bank, разкри намеренията си да стартира пилотна програма за търговия с криптовалути на дребно в рамките на настоящата година.

След като през ноември предходната година въведе платформа за попечителство на криптовалути, сега институцията, която е приятелски настроена към тях, се стреми да изпробва транзакциите с Биткойн (BTC) при своите клиенти.

Според информация от 1 февруари DZ Bank се подготвя за стартирането на пилотната си програма за търговия с криптовалути по-късно тази година.

Първоначалната фаза на транзакциите на дребно с криптовалути ще бъде тествана в сътрудничество с избрани банки партньори. Забележително е, че основните банки ще участват в пробни транзакции с BTC директно с клиенти.

Налице е обаче отклонение от първоначалния план, тъй като банката не е разкрила новия си партньор за пилотната търговия с Биткойн, отклонявайки се от първоначалното партньорство с DWP Bank.

Навлизането на DZ Bank на пазара на криптовалути е в отговор на ескалиращото търсене от страна на институционалните инвеститори. Банката е готова да засили присъствието си в крипто пространството, като въведе услуги за търговия, включително такива за Биткойн.

Metaco, наскоро придобита от Ripple Labs, подчерта, че DZ Bank предприема обширен процес на доказване на концепцията и проверка, използвайки Harmonize.

Скокът в притока на средства за дигитални активи от Германия през изминалата година показва значително търсене на крипто и Биткойн сред институционалните инвеститори в страната. Именно това може да е провокирало действията на банката.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Алткойн проект успешно привлече инвестиции в размер на $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата Mask Network (MASK), обявиха стартирането на втори фонд чрез инвестиционното си подразделение Bonfire Union.

20.02.2024 15:00 1 мин. четене

Binance с важна актуализация на своя Web3 портфейл

Водещата крипто борса Binance по обем на търговията изуми крипто общността, като интегрира значителни подобрения в своя Web3 портфейл.

17.02.2024 18:30 2 мин. четене

Revolut ще представи собствена борса за криптовалути

Платформата за дигитално банкиране Revolut се подготвя да представи нова борса за криптовалути, пригодена за опитни търговци, според подробности, споделени в имейл, получен от CoinDesk.

17.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.