НАЧАЛО Други

Най-големите американски банки с невероятни нереализирани загуби

ноември 4, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-големите американски банки с невероятни нереализирани загуби

JPMorgan Chase наскоро оповести значителни загуби от ценни книжа, възлизащи на около $40 милиарда нереализирани загуби от облигации за третото тримесечие на тази година.

Това е с 20% повече от предходното тримесечие и надхвърля очакваните загуби от $34 милиарда. Bank of America също отчете значителни нереализирани загуби, възлизащи на $131.6 милиарда. Wells Fargo и Citigroup обаче все още не са разкрили последните си данни за нереализираните загуби.

През второто тримесечие на тази година Wells Fargo оповести $40 милиарда нереализирани загуби на пазара на облигации, а Citigroup – $25 милиарда загуби на книжа.

Рисковете, свързани с нереализираните загуби, привлякоха вниманието по-рано тази година с фалита на Silicon Valley Bank.

Внезапният фалит на банката през март беше предизвикан от загуба в размер на $1 милиард от продажбата на част от портфейла ѝ от облигации с недостатъчно покритие.

Оценките на Moody’s сочат, че банковата индустрия в САЩ е изправена пред колективни нереализирани загуби на стойност приблизително $650 милиарда. Тези загуби са следствие от значителния спад на облигациите, обусловен от усилията на Федералния резерв да поддържа по-високи лихвени проценти за продължителен период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.