НАЧАЛО Други

Най-големият трансфер на богатство може да е още тази година

05.05.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-големият трансфер на богатство може да е още тази година

От Ernst & Young (EY) смятат, че продължаващото прехвърляне на богатство от бейби бумърите към техните наследници представлява най-значителното прехвърляне на средства в човешката история.

В техния доклад за глобалната индустрия за управление на богатството се посочва, че само през тази година ще бъдат предадени активи на стойност до $3 трилиона, като се очаква тази тенденция да продължи до началото на 2030 г.

В доклада се прогнозира, че през 2024 г. ще бъдат наследени между $2 и $3 трилиона, като в световен мащаб ще се осъществи значителен обмен на богатство. Компанията твърди, че през последните години все повече милиардери се появяват чрез наследство, а не чрез предприемачески начинания.

Очаква се това прехвърляне на богатство да има дълбоки последици, като до 2030 г. се предвижда да бъдат предадени около $18 трилиона. Оценката на EY обаче контрастира с по-високите прогнози на други източници, които предполагат прехвърляне на до $90 трилиона.

От EY предупреждават, че много бенефициенти не са подготвени да управляват новопридобитото си богатство, тъй като не разполагат с необходимите знания, опит и мрежи. Те се позовават на различията между заможните “дарители” и наследниците, като особено подчертават предизвикателствата, пред които са изправени жените бенефициенти и по-младите поколения, включително по-ниската финансова грамотност и различните инвестиционни предпочитания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.