НАЧАЛО Биткойн

Най-добрите майнинг компании за Биткойн според JPMorgan

октомври 12, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-добрите майнинг компании за Биткойн според JPMorgan

Изпълнителният председател и съосновател на CleanSpark Inc разкри най-новото проучване на JPMorgan за акциите на компаниите за добив на Биткойн (BTC), разпространено на 11 октомври.

Екипът за капиталови проучвания на JPMorgan в Северна Америка разгледа предизвикателствата, с които се сблъсква индустрията за добив на Биткойн, свързани с нарастващия хаш рейт, и рисковете, наложени от предстоящото халвинг събитие на BTC:

Индустрията за добив на Биткойн се намира в момент на разтърсване, тъй като управленските екипи (и инвеститорите) преценяват перспективите за Биткойн ETF, който може да катализира рали, спрямо рекордните увеличения на хеширащата мощност и предстоящото халвинг събитие, които застрашават приходите и рентабилността на индустрията.

В този контекст в доклада се твърди, че пазарната капитализация на 14-те най-големи регистрирани в САЩ компании за добив на Биткойн е с 36% по-голяма от това, което екипът на JPMorgan очаква, че цялата индустрия може да генерира като приходи за следващия четиригодишен цикъл, което е $20 милиарда.

Интересното е, че инвестиционният гигант сигнализира и за централизацията на хаш рейта на тези 14 най-големи компании за добив на Биткойн, които отговарят за 25% от световния хаш рейт – според доклада.

Нещо повече, JPMorgan също така потвърди, че 20% от настоящият хаш рейт ще е изложен на риск след халвинга през 2024 г. Това обосновава важността на избора на правилните компании, в които да се инвестира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.