НАЧАЛО Други

Над 30% от потребителите на криптовалути ‘никога няма да купят NFT’

юли 22, 2022 15:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 30% от потребителите на криптовалути ‘никога няма да купят NFT’

През 2021 г. терминът NFT започна да се разпространява из криптофорумите и извън тях, в резултат на което редица хора започнаха да се интересуват от тях.

Въпреки че 2021 г. беше добра година за NFT, любопитството на хората намаля.

Според резултатите от ново проучване на DEXterlab на 21 юли, потребителите на криптовалути не се интересуват толкова от тази нова технология, колкото година по-рано.

Всъщност през юли DEXterlab проведе проучване под формата на анкети в Twitter, за да придобие по-добра представа за текущото състояние на приемането на NFT. Проучването показа колко лица, които никога не са купували NFT, искат да го направят в бъдеще. 26.6% от участниците в проучването посочват, че възнамеряват да закупят от токените, докато 31.7% от криптоентусиастите твърдят, че никога не биха закупили NFT.

Освен това резултатите показват, че 17.1% от лицата са закупили първото си NFT през 2021 г. или преди това. Въпреки значителния спад на търсенията на ключовата дума „NFT“ през 2022 г., статистиката показва, че тази година е имало повече хора, закупили за първи път, отколкото през 2021 г., тъй като 24.4% от респондентите са заявили, че са закупили първия си NFT през 2022 г. 

Мечият пазар на криптовалути също оказва влияние върху NFT

2022 г. не беше особено продуктивна за световната икономика. Федералният резерв беше принуден да приложи строги мерки за контрол на цените поради нарастващата инфлация. Традиционните пазари изпитват паника в резултат на несигурността. Поради липсата на апетит за риск цените на акциите продължават да падат и това се отразява на криптовалутите, тъй като двата пазара са тясно свързани.

По принцип по време на мечи пазар физическите лица излизат от позициите си, докато доверието в макроикономиката не се върне.  Само 35.2% от кандидатите са отговорили с „да“ на въпроса дали са купували NFT по време на мечи пазар. Нещо повече, половината от лицата, участвали в проучването, или 51.6%, имат песимистични възгледи за бъдещето и в момента не инвестират парите си в NFT. 

Значително по-малък брой лица инвестират в NFT от по-висок ранг, известни като „сини чипове„. Такива NFT са от добре познати колекции като Bored Ape Yacht Club, Cryptopunks, DeGods и много други. Цените на NFT от този калибър могат да варират от хиляди до стотици хиляди долари.

Въпреки че по-голямата част от тези сини чипове загубиха повече от половината от стойността си в щатски долари, само 13.2% от хората, участвали в проучването, смятат, че инвестирането на голяма сума пари в големите NFT е по-скоро възможност, отколкото опасност.

Потребителите се чувстват комфортно да притежават NFT по време на мечи пазар

DEXterlab искаше да разбере дали хората се чувстват комфортно да притежават NFT въпреки мечия пазар. Убеждението сред тези, които вярват, че NFT са като цяло сигурен актив, е доста силно; 46.5% се чувстват комфортно да поддържат своето NFT портфолио. 53.5% от участвалите в проучването смятат, че притежаването на NFT е опасно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо трудността при копаене на Биткойн спада?

Възможно е NFT сега да са на същия етап от кривата на приемане като другите криптовалути и през следващите няколко години да продължим да наблюдаваме все по-голям брой лица, които навлизат в това пространство.

Въпреки факта, че интересът на хората към търсенето на NFT е намалял през 2022 г., фактът, че повече лица са придобили първият си NFT през 2022 г. в сравнение с 2021 г., дава индикации, че приемането ще продължи да върви нагоре. 

Освен това фактът, че значителен брой инвеститори продължават да се чувстват комфортно да държат NFT, въпреки че стойността им спада, е намек, че тези инвеститори вярват, че бичият пазар на NFT ще се възроди в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене