НАЧАЛО Биткойн

Над $200 милиарда ликвидност ще залее крипто пазарите – Майк Новограц

15.12.2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $200 милиарда ликвидност ще залее крипто пазарите – Майк Новограц

Майк Новограц, главен изпълнителен директор и основател на Galaxy Digital, очаква значителен приток от около $225 милиарда в Биткойн (BTC) и други криптовалути, тъй като богатството преминава към следващото поколение.

Изразявайки своите възгледи Новограц подчерта нарастващата склонност на хилядолетията към инвестиране в дигитални активи в сравнение с бейби бумърите. Той подчерта значението на тази тенденция за BTC и други дигитални валути, позовавайки се на по-доброто разбиране и желание на младото поколение да инвестира в това пространство. Според него с преминаването на богатството от едно поколение към следващото около $225 милиарда могат да се влеят в дигитални активи.

Новограц също така изказа предположение, че интересът на по-младото население към дигиталните активи може да повлияе на политическите нагласи в полза на криптовалутите. Той предположи, че тази промяна може да окаже значително влияние върху социалния и политическия пейзаж в САЩ. Новограц смята, че по-младото население ще търси лидери и политики, които съответстват на възгледите му, особено като се има предвид потенциалното му влияние върху значителния трансфер на богатство от около $84.4 трилиона, който се очаква да премине от бейби бумърите към милениалите и поколението Z.

Тези твърдения се коренят в неотдавнашен доклад на Galaxy, в който се разглеждат последиците от голямото прехвърляне на богатство върху крипто сферата.

В доклада се оценява значително увеличение от $160 до $225 милиарда на крипто пазарите поради по-високите нива на приемане на тази технология сред по-младите поколения в сравнение с бейби бумърите.

Данните от проучването в доклада подчертават, че милениалите са основните осиновители на дигиталните активи, като показват пет пъти по-висока степен на приемане в сравнение с бейби бумърите. Проучването прогнозира, че ако прехвърлянето на богатството се случи днес, то може да доведе до допълнителен ежедневен натиск за покупки от $20 до $28 милиона на целия крипто пазар през следващите две десетилетия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.