НАЧАЛО Блокчейн

Над $2 милиарда влизат в блокчейн гейминга досега през 2023 г.

октомври 15, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $2 милиарда влизат в блокчейн гейминга досега през 2023 г.

Последните констатации на платформата за блокчейн разузнаване DappRadar показват, че през първите три тримесечия на 2023 г. в крипто гейминг сектора са инвестирани приблизително $2.3 милиарда.

Според неотдавнашен доклад на DappRadar инвеститорите проявяват силен интерес към игрите, базирани на блокчейн, като само през последното тримесечие в сектора са влезли около $600 милиона. Това поставя сектора в челните редици на децентрализираните приложения (DApps).

Компанията за пазарни анализи обаче предполага, че секторът е достигнал само 30% от общия обем на набраните средства, наблюдаван през 2022 г., което показва потенциално влияние на външните пазарни условия.

Източник: DappRadar

От DappRadar подчертаха още, че инвестициите, направени през предходната година, сега се реализират, което допринася за нарастващото вълнение около този развиващ се сектор:

Инвестициите, направени през предходната година, са на път да дадат резултат през настоящата и евентуално през следващата година. През това тримесечие по-специално бяха представени предварителни и бета версии на дългоочаквани Web3 игри, което допълнително засили ентусиазма и потенциала в сектора.

Освен това компанията отбеляза рязък ръст на дейностите, свързани с блокчейн игрите, през третото тримесечие, като средно на ден са регистрирани 786,766 уникални активни портфейла, което надхвърля с 12% предходното тримесечие.

DappRadar признаха още, че макар секторът на блокчейн игрите да е отбелязал значителен растеж, той може да се сблъска с предизвикателства в бъдеще:

Тъй като други сектори, като например социалните dApps, набират скорост, общият растеж на игралната индустрия може да срещне както предизвикателства, така и възможности за балансиране на ангажираността на потребителите в различните сектори.

По същество, въпреки че траекторията на растеж на блокчейн игрите остава до голяма степен положителна, променящата се динамика в различните сектори и платформи подчертава необходимостта от адаптивност и далновидност в тази постоянно развиваща се област.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план за обновяване на мрежата на Етериум.

ноември 28, 2023 6:00 2 мин. четене

Скокът в цените на криптовалутите ще продължи години според анализатор на Bloomberg

Според Джейми Коутс, анализатор в Bloomberg Intelligence, траекторията на крипто и блокчейн технологиите изглежда започва значителна възходяща тенденция.

ноември 22, 2023 9:00 1 мин. четене

Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

Фондация Verified USD наскоро представи USDV – стабилна монета, обезпечена с токенизирани държавни облигации на САЩ.

ноември 15, 2023 16:00 2 мин. четене

Топ гейминг компания става валидатор в блокчейна на Chiliz

Animoca Brands, известна фигура в сферата на игрите и блокчейн, наскоро стана валидатор на блокчейн мрежата Chiliz, което означава значителен напредък в структурата на управление на Chiliz Chain.

ноември 15, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.