НАЧАЛО Други

Националният дълг на САЩ се е увеличил с $580 милиарда от януари

24.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Националният дълг на САЩ се е увеличил с $580 милиарда от януари

От началото на 2024 г. Съединените щати са увеличили националния си дълг с над $500 милиарда, като изпълнителният директор на най-голямата банка в света изрази загриженост за финансовото състояние на страната.

Последните данни на Министерството на финансите разкриват, че към 14 май националният дълг е нараснал с $582.381 милиарда за годината, като лихвените плащания по този дълг вече надвишават разходите за национална отбрана и медицината.

Общият държавен дълг вече достигна $34.5 трилиона.

В интервю за Sky News главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън подчерта, че значителна част от скорошния растеж на икономиката на САЩ е подхранван от заеми.

Даймън обаче предупреди, че ако съотношението дълг/БВП продължи да расте неконтролирано, това ще се превърне в значителен и по-предизвикателен проблем.

Той посочи, че Америка е похарчила значителна сума пари и след Ковид-19 дефицитът вече е 6%. Докато това ниво на разходи стимулира растежа, не всеки растеж е полезен. Даймън подчерта, че САЩ трябва да обърнат повече внимание на проблемите с фискалния си дефицит, което е критично за световната икономика.

Той също така спомена, че тези разходи допринасят за постоянна инфлация и че поддържането на силно икономическо представяне с 6% дефицит и 100% съотношение дълг/БВП може да продължи толкова дълго.

Разрешаването на тези проблеми по-рано е по-добре, тъй като забавянето на действието ще доведе до наложени от пазара решения, които вероятно ще бъдат по-разрушителни.

Министерството на финансите съобщава, че правителството на САЩ е похарчило $855 милиарда повече, отколкото е събрало през фискалната 2024 година.

През предходната година общите дефицитни разходи на правителството възлизат на $1.7 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.