НАЧАЛО Регулации

Наближава въвеждането на регулации за крипто борсите в Хонконг

НОЕ. 6, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Наближава въвеждането на регулации за крипто борсите в Хонконг

Финансовите регулатори в Хонконг ще въведат ясни правила за регулиране на борсите за криптовалути.

Междувременно, докладите показват, че мениджърите на фондове продължават да се борят със строгите изисквания за крипто инвестиции в Хонконг.

SFC за регулиране на сцената на крипто борсите в Хонконг


Според Reuters, Хонконгската комисия по ценни книжа и фючърси (SFC) е готова да въведе регулаторна рамка за борсите на криптовалути в града. Изказвайки се на финтех конференция в сряда (6-ти ноември 2019 г.) в Хонконг, Ашли Алдер, ръководител на SFC, отбеляза:

Рамката ще даде възможност на платформите за търговия с виртуални активи да бъдат регулирани от SFC. Това е разработка, която се закрепва на пътя, който предначертах по същото време през миналата година.


Още през 2018 г. бе съобщено, че крипто борсите в Хонконг са подложени на засилен регулаторен контрол. По това време, SFC разкри, че разработва нов подход за наблюдение на дейността на местните криптовалутни платформи.

Новите правила ще обхванат KYC и попечителството


Според Алдер, новата регулаторна рамка ще се съсредоточи върху изискванията за KYC (Опознай своят клиент) и попечителство за крипто борсите. Подобен ход би могъл да проправи пътя за появата на официално легализирани крипто обмени в града.

Съоснователят на Primitive Ventures, Дови Уан, отбеляза в Twitter, че предстоящите разпоредби могат да наредят обмени като Huobi, сред първите „легализирани китайски борси за криптовалута“.Появата на регулирани закони за крипто борсите също ще затвърди регулаторната позиция на Хонконг, за разлика от въвеждането на забрана за крипто търговията. Както по-рано бе съобщено, бившият шеф на SFC, Карлсън Тон Ка-шин, веднъж заяви, че забраната за търговия с криптовалути няма да сработи.

Подобно на ICO, търговията с криптовалути все още е забранена в континентален Китай, като много платформи са принудени да се местят извън страната. Регулираната търговия с криптовалути в Хонконг ще представи още едно отклонение от политиките, действащи на територията на континентален Китай.

Мениджърите на фондове се борят с проблемите свързани с лицензирането


Докато изглежда, че градът се движи напред със законите за крипто борсите, още една регулация свързана с виртуалните валути, все още не демонстрира желания ефект. През 2018 г., SFC въведе лицензионна схема за мениджърите на крипто фондове.

Докладите обаче сочат, че една година по-късно мениджърите на фондове все още се борят да изпълнят регулаторните изисквания за инвестиране в криптовалути. Някои коментатори казват, че въпреки първоначалното вълнение, предизвикано от този ход на SFC, не е постигнат почти никакъв напредък, за да могат управителите на фондове да получат необходимото разрешение.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Българска крипто фирма получава предупреждение от германски регулаторен орган

Българската фирма оперира без лиценз.Регулаторът е забранил на борсата да оперира в страната, тъй като фирмата незаконно предлага договори за разлика (CFD), предназначени да изложат клиентите на ценов...
НОЕ. 18, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийското правителство няма намерение да забранява криптовалутите

Законопроектът, озаглавен „Забрана на криптовалутите и регулиране на официалните дигитални валути“ не е включен в дневния ред, издаден в долната камара на парламента на Индия, Лок Сабха, на 14 ноември...
НОЕ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.О...
НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

НОЕ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света