НАЧАЛО Регулации

Наближава въвеждането на регулации за крипто борсите в Хонконг

НОЕ. 6, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Наближава въвеждането на регулации за крипто борсите в Хонконг

Финансовите регулатори в Хонконг ще въведат ясни правила за регулиране на борсите за криптовалути.

Междувременно, докладите показват, че мениджърите на фондове продължават да се борят със строгите изисквания за крипто инвестиции в Хонконг.

SFC за регулиране на сцената на крипто борсите в Хонконг


Според Reuters, Хонконгската комисия по ценни книжа и фючърси (SFC) е готова да въведе регулаторна рамка за борсите на криптовалути в града. Изказвайки се на финтех конференция в сряда (6-ти ноември 2019 г.) в Хонконг, Ашли Алдер, ръководител на SFC, отбеляза:

Рамката ще даде възможност на платформите за търговия с виртуални активи да бъдат регулирани от SFC. Това е разработка, която се закрепва на пътя, който предначертах по същото време през миналата година.


Още през 2018 г. бе съобщено, че крипто борсите в Хонконг са подложени на засилен регулаторен контрол. По това време, SFC разкри, че разработва нов подход за наблюдение на дейността на местните криптовалутни платформи.

Новите правила ще обхванат KYC и попечителството


Според Алдер, новата регулаторна рамка ще се съсредоточи върху изискванията за KYC (Опознай своят клиент) и попечителство за крипто борсите. Подобен ход би могъл да проправи пътя за появата на официално легализирани крипто обмени в града.

Съоснователят на Primitive Ventures, Дови Уан, отбеляза в Twitter, че предстоящите разпоредби могат да наредят обмени като Huobi, сред първите „легализирани китайски борси за криптовалута“.Появата на регулирани закони за крипто борсите също ще затвърди регулаторната позиция на Хонконг, за разлика от въвеждането на забрана за крипто търговията. Както по-рано бе съобщено, бившият шеф на SFC, Карлсън Тон Ка-шин, веднъж заяви, че забраната за търговия с криптовалути няма да сработи.

Подобно на ICO, търговията с криптовалути все още е забранена в континентален Китай, като много платформи са принудени да се местят извън страната. Регулираната търговия с криптовалути в Хонконг ще представи още едно отклонение от политиките, действащи на територията на континентален Китай.

Мениджърите на фондове се борят с проблемите свързани с лицензирането


Докато изглежда, че градът се движи напред със законите за крипто борсите, още една регулация свързана с виртуалните валути, все още не демонстрира желания ефект. През 2018 г., SFC въведе лицензионна схема за мениджърите на крипто фондове.

Докладите обаче сочат, че една година по-късно мениджърите на фондове все още се борят да изпълнят регулаторните изисквания за инвестиране в криптовалути. Някои коментатори казват, че въпреки първоначалното вълнение, предизвикано от този ход на SFC, не е постигнат почти никакъв напредък, за да могат управителите на фондове да получат необходимото разрешение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия премахва забраната за криптовалути

През март обаче RBI беше принудена да оттегли изискването си към банките под натиска на съда.Сега местен информационен бюлетин съобщава, че RBI официално е обещала да не пречи на управлението на крипт...
МАЙ. 26, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

Регулаторите в Съчуан са известили всички крипто бизнеси в региона, че трябва да прекратят всякакви процеси на добив на криптовалути.  Всички районни администратори са били инструктирани да ...
МАЙ. 25, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна ще позволи на крипто фирми да отварят банкови сметки

На 18-ти май Министерството на цифровата трансформация на държавата публикува нов законопроект ‘За виртуалните активи’. Той има за цел да определи правния статус на криптовалутите и правилата за тяхно...
МАЙ. 24, 2020 18:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн лична собственост ли е?

Връщането на тези средства на законния собственик не е лесна задача, тъй като освен всичко друго, нашите правни институции не са разработили ясен механизъм за връщането им. Новите възможности за просл...
МАЙ. 8, 2020 16:15 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света