НАЧАЛО Други

Хонгконг на прага на криза: Възможно ли е криптовалутите да са спасението?

ОКТ. 8, 2019 02:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хонгконг на прага на криза: Възможно ли е криптовалутите да са спасението?

Жителите на Хонконг съобщават, че в голяма част от банкоматите в страната са се изчерпали всички пари.

Протестиращите са на опашка за изтегляне на средства, опасявайки се, че китайското правителство може да започне мониторинг на дигиталните плащания и замразяване на активи.


Могат ли криптовалутите да предоставят алтернатива?


Преди пет дни бе съобщено, че наскоро обемът на търговията с биткойн в Хонконг нарасна до най-високото ниво, регистрирано някога на LocalBitcoins. Възходът дойде внезапно, сякаш търсенето привидно избухна за една нощ. И все пак, изглежда, че сега има вероятно обяснение - банкоматите в града очевидно са празни.


Потребителите съобщават, че в много от HSBC банкоматите няма пари. В момента има дълги опашки на много от машините, като хората чакат да изтеглят ликвидните си средства. Документирано е, че китайската държава следи протестиращите в Хонконг чрез техните навици за дигитално плащане, така че много от тях сега преминават към пари в брой и дори криптовалути.


Съществуват и опасения, че в Китай може да се приеме извънреден закон, който да замрази произволно активите на граждани на Хонконг.


Предвид несигурността около собствената банкова система на Хонконг (особено свързаната с континентален Китай), жителите на района все повече се обръщат към криптовалути. Около 12 милиона хонконгски долара са изтъргувани на LocalBitcoins миналата седмица - число, което надвишава обема на търговията дори в разгара на бичия пазар през 2017 година.


Обемът на търговията на LocalBitcoins се изчислява седмично, така че ще трябва да изчакаме, за да видим дали тази тенденция е продължила през изминалата седмица. Въпреки че някои твърдят, че скокът се дължи на „един търговец“, който е направил 30 сделки с висока стойност, новите седмични данни най-накрая намериха отговор на този въпрос.


Въпреки това, към момента тенденцията изглежда мрачна. Внезапният ръст изглежда е пряко свързан с влошаващото се финансово положение в Хонконг. Първоначално протестиращите в Хонконг изглеждаха относително незаинтересовани от криптовалутите, но изглежда, че тези настроения се променят през последните няколко седмици.


Хонгконг може да ни предостави първото по рода си проучване за това дали сриващия се финансов ред стимулира приемането на криптовалутите. Засега е рано да се каже със сигурност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Агенция за недвижими имоти продава църква за Биткойн

Продавачът е готов да получи плащане в биткойнСпоред обява в Rightmove, основен британски портал за недвижими имоти, продавач е пуснал за продажба църква от 18 век, превърната в имот със седем спални ...
ОКТ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още една ключова фигура се отказва от криптовалутата на Facebook

Водещата туристическа платформа Booking Holdings, чиито годишни приходи надхвърлят $14 милиарда, официално напускат Libra Association, съобщава CNBC. Така компанията се присъединява към бързо нараства...
ОКТ. 15, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рецесията наближава, а криптовалутите могат да се окажат спасението

С шансовете за рецесия през следващите 12 месеца, които в момента са около 35%, хората разбираемо са притеснени. Въпреки това, възможността да се случи значителен спад на пазара е около 1 към 3, все о...
ОКТ. 15, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Бащата на рекламaта' споделя как се пише рекламно послание, което работи

ОКТ. 14, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света