НАЧАЛО Други

Хонгконг на прага на криза: Възможно ли е криптовалутите да са спасението?

ОКТ. 8, 2019 02:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хонгконг на прага на криза: Възможно ли е криптовалутите да са спасението?

Жителите на Хонконг съобщават, че в голяма част от банкоматите в страната са се изчерпали всички пари.

Протестиращите са на опашка за изтегляне на средства, опасявайки се, че китайското правителство може да започне мониторинг на дигиталните плащания и замразяване на активи.


Могат ли криптовалутите да предоставят алтернатива?


Преди пет дни бе съобщено, че наскоро обемът на търговията с биткойн в Хонконг нарасна до най-високото ниво, регистрирано някога на LocalBitcoins. Възходът дойде внезапно, сякаш търсенето привидно избухна за една нощ. И все пак, изглежда, че сега има вероятно обяснение - банкоматите в града очевидно са празни.


Потребителите съобщават, че в много от HSBC банкоматите няма пари. В момента има дълги опашки на много от машините, като хората чакат да изтеглят ликвидните си средства. Документирано е, че китайската държава следи протестиращите в Хонконг чрез техните навици за дигитално плащане, така че много от тях сега преминават към пари в брой и дори криптовалути.


Съществуват и опасения, че в Китай може да се приеме извънреден закон, който да замрази произволно активите на граждани на Хонконг.


Предвид несигурността около собствената банкова система на Хонконг (особено свързаната с континентален Китай), жителите на района все повече се обръщат към криптовалути. Около 12 милиона хонконгски долара са изтъргувани на LocalBitcoins миналата седмица - число, което надвишава обема на търговията дори в разгара на бичия пазар през 2017 година.


Обемът на търговията на LocalBitcoins се изчислява седмично, така че ще трябва да изчакаме, за да видим дали тази тенденция е продължила през изминалата седмица. Въпреки че някои твърдят, че скокът се дължи на „един търговец“, който е направил 30 сделки с висока стойност, новите седмични данни най-накрая намериха отговор на този въпрос.


Въпреки това, към момента тенденцията изглежда мрачна. Внезапният ръст изглежда е пряко свързан с влошаващото се финансово положение в Хонконг. Първоначално протестиращите в Хонконг изглеждаха относително незаинтересовани от криптовалутите, но изглежда, че тези настроения се променят през последните няколко седмици.


Хонгконг може да ни предостави първото по рода си проучване за това дали сриващия се финансов ред стимулира приемането на криптовалутите. Засега е рано да се каже със сигурност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Украйна си колаборира с беларуска крипто борса

Украйна, Беларус и крипто регулации Докато министерството на цифровата трансформация в Украйна беше създадено едва през август тази година, то беше много активнo по отношение криптовалутите. Например...
ДЕК. 9, 2019 22:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай започват да тестват дигиталната си валута заедно с Huawei

Китайската надпревараЧовек, който е близък до въпроса, каза на Caijing, че DCEP, което е името на пилотната криптовалута на страната, е от голямо значение за PBoC. Той проведе срещи на затворени врати...
ДЕК. 9, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск изпраща блокчейн в Космоса

Товарът на кораба включваше близо 2600 кг припаси, заедно с автономния свободно плаващ робот-асистент, наречен „CIMON-2“, генетично модифицирани мишки и хардуерен блокчейн портфейл, който може да захр...
ДЕК. 9, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Microsoft Azure обявиха за нови услуги в сферата на токенизацията

Публикация, споделена в официалния блог на Microsoft Azure на 6 декември, гигантът на ИТ услугите съобщи за блокчейн монети на Azure (Azure Blockchain Tokens) и блокчейн мениджър на данни.Нови инструм...
ДЕК. 9, 2019 10:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света