НАЧАЛО Други

Хонгконг на прага на криза: Възможно ли е криптовалутите да са спасението?

ОКТ. 8, 2019 02:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хонгконг на прага на криза: Възможно ли е криптовалутите да са спасението?

Жителите на Хонконг съобщават, че в голяма част от банкоматите в страната са се изчерпали всички пари.

Протестиращите са на опашка за изтегляне на средства, опасявайки се, че китайското правителство може да започне мониторинг на дигиталните плащания и замразяване на активи.


Могат ли криптовалутите да предоставят алтернатива?


Преди пет дни бе съобщено, че наскоро обемът на търговията с биткойн в Хонконг нарасна до най-високото ниво, регистрирано някога на LocalBitcoins. Възходът дойде внезапно, сякаш търсенето привидно избухна за една нощ. И все пак, изглежда, че сега има вероятно обяснение - банкоматите в града очевидно са празни.


Потребителите съобщават, че в много от HSBC банкоматите няма пари. В момента има дълги опашки на много от машините, като хората чакат да изтеглят ликвидните си средства. Документирано е, че китайската държава следи протестиращите в Хонконг чрез техните навици за дигитално плащане, така че много от тях сега преминават към пари в брой и дори криптовалути.


Съществуват и опасения, че в Китай може да се приеме извънреден закон, който да замрази произволно активите на граждани на Хонконг.


Предвид несигурността около собствената банкова система на Хонконг (особено свързаната с континентален Китай), жителите на района все повече се обръщат към криптовалути. Около 12 милиона хонконгски долара са изтъргувани на LocalBitcoins миналата седмица - число, което надвишава обема на търговията дори в разгара на бичия пазар през 2017 година.


Обемът на търговията на LocalBitcoins се изчислява седмично, така че ще трябва да изчакаме, за да видим дали тази тенденция е продължила през изминалата седмица. Въпреки че някои твърдят, че скокът се дължи на „един търговец“, който е направил 30 сделки с висока стойност, новите седмични данни най-накрая намериха отговор на този въпрос.


Въпреки това, към момента тенденцията изглежда мрачна. Внезапният ръст изглежда е пряко свързан с влошаващото се финансово положение в Хонконг. Първоначално протестиращите в Хонконг изглеждаха относително незаинтересовани от криптовалутите, но изглежда, че тези настроения се променят през последните няколко седмици.


Хонгконг може да ни предостави първото по рода си проучване за това дали сриващия се финансов ред стимулира приемането на криптовалутите. Засега е рано да се каже със сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Tether е все по-използван в сферата на децентрализираните финанси

Този резултат идва два месеца след първоначалното пускане на Tether на платформата, която предлага широка гама от други стабилни монети, включително Dai (DAI), USD Coin (USDC), sUSD и TrueUS...
МАЙ. 29, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar финансират SatoshiPay с 1 милион долара

Според прессъобщение днес, това е третата инвестиция, направена от SDF в SatoshiPay, и тя трябва преди всичко да помогне на доставчика на микроплащания да разработи и пусне на пазара своето ново търго...
МАЙ. 29, 2020 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръст на Етериум адресите с положителен баланс

Всъщност, не всички адреси, използвани за транзакции, записани на блокчейн, имат положителен баланс, защото някои се използват и след това се изпразват.Според графика, публикувана в Twitter, през първ...
МАЙ. 29, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple предлагат ново технологично решение за корпоративните плащания

Облак, който да помага на клиентите да придвижват средствата по-бързо, включително XRP Много бизнес процеси сега стават все по-дигитализирани поради карантираната от пандемията по целия свят. Гигант...
МАЙ. 29, 2020 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света