НАЧАЛО Биткойн

МВФ е против идеята за Биткойн като законно платежно средство

февруари 25, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
МВФ е против идеята за Биткойн като законно платежно средство

Неотдавнашното противопоставяне на МВФ срешщу Биткойн като законно платежно средство предизвика силна реакция в крипто общността.

Член на криптообщността изрази убеждението си, че бъдещите поколения ще възприемат този момент като момента, в който светът е успял да стане децентрализиран.

Международният валутен фонд (МВФ) зае друга антикрипто позиция, като се противопостави на идеята криптовалутите да се превърнат в законно платежно средство.

Общността бързо отвърна на неотдавнашното одобрение от МВФ на рамка за политика по отношение на криптоактивите, която не им предоставя статут на официална валута или законно платежно средство, като посочи този ход като необходим за паричната стабилност.

Много членове на общността се включиха в Twitter, за да изразят подкрепата си за Биткойн и да сравнят ситуацията с предишни технологични постижения.

Докато някои критикуваха МВФ, че отказва да приеме BTC поради страха си от конкуренция, други твърдяха, че правителствата в крайна сметка ще осъзнаят, че Биткойн е единственият начин да излязат от “дълговото робство” на централните банки.

Някои членове на общността дори се подиграваха на въпроса, сравнявайки усилията на МВФ да се противопостави на криптовалутите с факс машина, която се оплаква от появата на имейла.

Карл Б. Менгер, потребител на Twitter и биткойн ентусиаст, изрази щастие, че държавите са независими от МВФ и могат да направят най-доброто за своите граждани.

Някои членове на общността виждат в това още един исторически момент, за който ще може да размишлява, след като се постигне децентрализация на финансите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои са най-развитите криптовалутни проекти според Santiment?


Противопоставянето на МВФ на приемането на криптовалутите като законно платежно средство е последователно, като неотдавнашният натиск върху Салвадор да преразгледа плановете си за Биткойн предизвика смесени реакции от страна на общността.

Някои отхвърлиха новината като “FUD” (сеене на страх и съмнение), докато други я изтълкуваха като силен бичи сигнал за BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Santiment отправя предупреждение към инвеститорите

Фирма за криптоанализи изрази загриженост за инвеститорите в Биткойн заради големите китови транзакции, които се случиха през последния месец.

април 1, 2023 19:00 1 мин. четене

Устойчив добив на Биткойн: Намаляване на въглеродния отпечатък

Според последните данни добивът на Биткойн е станал по-екологичен от технологиите за електрически превозни средства при определени обстоятелства. Въпреки това добивната индустрия продължава да прави крачки към възобновяемата енергия.

април 1, 2023 12:06 2 мин. четене

САЩ продаде конфискуван Биткойн на стойност $215 милиона

Според съдебно дело от 31 март правителството на САЩ обяви, че на 14 март е продало 9,861,17 BTC за $215.7 милиона.

април 1, 2023 10:15 1 мин. четене

Възходи и падения на Биткойн: Поглед към движението на цените и пазарните тенденции

По време на тазгодишната банкова криза цената на Биткойн се покачи над $25,000 – праг, който не е достиган от юни 2022 г. насам.

април 1, 2023 8:00 8 мин. четене