НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Мъск 'срива' цената на Биткойн, MicroStrategy купува още

МАЙ. 13, 2021 21:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Мъск 'срива' цената на Биткойн, MicroStrategy купува още

MicroStrategy са купили Биткойн на стойност 15 милиона долара на 13-ти май.

Те са закупили 271 монети на средна цена от 55,387 долара.

 

Главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър купи по време на спада, след като BTC пое удар от туита на Илон Мъск. В това обявление, той сподели, че Tesla вече няма да приема Биткойн за покупки, поради степента на потребление на енергия при добив на криптовалути.
Сейлър обясни, че решението на Мъск е “иронично, защото в Биткойн транзакция не се използва допълнителна енергия”.

 

Това не би било първият път, когато Сейлър застава зад думите си. Той каза, че според него BTC ще замени златото като сигурно убежище и че BTC ще замени индексите на акции като S&P 500 и Dow. Това се случи, след като MicroStrategy купи 10 милиона долара BTC през януари.

 

Като част от Биткойн плана на MicroStrategy те закупиха 20,857 BTC през първото тримесечие на 2021 г. Те закупиха монетите за 1,086 милиарда долара при средна покупна цена от 52,087 долара за BTC.

 

Резултатите от MicroStrategy за първото тримесечие бяха ярък пример [за] нашата двустранна корпоративна стратегия”, казаха те в съобщение. 

 

“За да развием нашия бизнес софтуер за корпоративен анализ и да придобием и задържим Биткойн [който] генерира значителна стойност за акционерите.”

 

По това време Сейлър говори за подхода на компанията към Биткойн, казвайки: 

 

Продължаваме да бъдем доволни от нашата Биткойн стратегия. 

 

Сейлър уточни, твърдейки, че компанията е събрала над 1 милиард долара допълнителен капитал през първото тримесечие. Тя използва тези пари, за да разшири своите притежания.

 

MicroStrategy е най-голямата независима публично търгувана компания за разузнаване. Компанията на Сейлър предоставя съвременни анализи на отворена, цялостна корпоративна платформа, използвана от много от най-уважаваните марки в света във Fortune Global 500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Whitestar МАЙ. 14, 2021 Цената на биткойн е планова, а не в резултат на пазарни принципи
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света