НАЧАЛО Други

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

30.04.2024 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

Аурангзеб подчерта проблем, при който жени, получаващи правителствена помощ, съобщават, че членовете на семейството от мъжки пол често вземат парите, предназначени за тях.

В отговор на това предизвикателство Аурангзеб подчерта необходимостта от преминаване към дигитални портфейли за парични плащания. Той вярва, че дигиталната валута и портфейлите предлагат по-сигурен и прозрачен начин за разпределяне на средства на заслужаващи хора, особено жени в нужда.

Пакистан прави крачки в укрепването на икономиката си с подобрени стратегии за събиране на приходи и намаляване на дефицита. Въпреки това продължават да съществуват предизвикателства, по-специално значителната част от икономиката, която остава недокументирана, което води до значителни загуби на приходи за правителството.

Въпреки икономическите трудности, изострени от пандемията COVID-19, Пакистан търси пътища за икономическо възстановяване и растеж. Разглеждането на дигитална валута е в съответствие с целите на правителството за подобряване на събираемостта на приходите и решаване на въпроси, свързани с финансовата прозрачност и документация.

Аурангзеб също подчерта положителните отношения между Пакистан и Международния валутен фонд (МВФ), като отбеляза ръста на резервите на Държавната банка. Тъй като търсенето на дигитални портфейли сред получателите на държавна помощ се увеличава, има потенциално сближаване с усилията на централната банка да проучи инициативи за дигитална валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.