НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж получи присъда за сексуален тормоз на малолетни в метавселената

12.09.2022 13:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж получи присъда за сексуален тормоз на малолетни в метавселената

Наскоро южнокореец на 30 години беше осъден на четири години затвор за това, че е създал и съхранявал съдържание със сексуална експлоатация на малолетни, които е привлякъл в метавселената.

Мъжът, чиято самоличност не е оповестена публично, е склонявал непълнолетните си жертви да снимат и изпращат снимки и видеоклипове на телата си от декември миналата година до март тази година, според съобщения в местните медии.

Извършителят се е срещал с непълнолетните жертви в южнокорейска платформа за метавселена, където е използвал аватар, за да представи невярно възрастта си и е предлагал подаръци, за да привлече жертвите да водят разговор с него, който често е протичал по неприличен начин.

Освен присъдата за лишаване от свобода извършителят е задължен да посещава 80-часови програми за лечение на сексуални престъпници и му е забранено да работи в структура, свързана с тийнейджъри или хора с увреждания, в продължение на седем години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона


Присъдата се основава на това, че извършителят се е насочил към непълнолетни лица, които не са в състояние да се защитят, като същевременно се признава, че експлоатационното съдържание не е било разпространявано или направено с цел печалба.

През юни депутат от противниковата Демократическа партия, Шин Хюн-юнг, оглави предложение за налагане на санкции за сексуални престъпления в метавселената.

Миналия месец южнокорейското министерство на науката обяви етични принципи за метавселената с цел защита на младежта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.