НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж получи присъда за сексуален тормоз на малолетни в метавселената

септември 12, 2022 13:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж получи присъда за сексуален тормоз на малолетни в метавселената

Наскоро южнокореец на 30 години беше осъден на четири години затвор за това, че е създал и съхранявал съдържание със сексуална експлоатация на малолетни, които е привлякъл в метавселената.

Мъжът, чиято самоличност не е оповестена публично, е склонявал непълнолетните си жертви да снимат и изпращат снимки и видеоклипове на телата си от декември миналата година до март тази година, според съобщения в местните медии.

Извършителят се е срещал с непълнолетните жертви в южнокорейска платформа за метавселена, където е използвал аватар, за да представи невярно възрастта си и е предлагал подаръци, за да привлече жертвите да водят разговор с него, който често е протичал по неприличен начин.

Освен присъдата за лишаване от свобода извършителят е задължен да посещава 80-часови програми за лечение на сексуални престъпници и му е забранено да работи в структура, свързана с тийнейджъри или хора с увреждания, в продължение на седем години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона


Присъдата се основава на това, че извършителят се е насочил към непълнолетни лица, които не са в състояние да се защитят, като същевременно се признава, че експлоатационното съдържание не е било разпространявано или направено с цел печалба.

През юни депутат от противниковата Демократическа партия, Шин Хюн-юнг, оглави предложение за налагане на санкции за сексуални престъпления в метавселената.

Миналия месец южнокорейското министерство на науката обяви етични принципи за метавселената с цел защита на младежта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене

Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

Джош Чавез, базиран в САЩ художник на NFT, създал колекционерски предмети за редица известни спортисти, стана жертва на измама.

януари 21, 2023 17:00 2 мин. четене