НАЧАЛО Крипто Крими

Мъж получи присъда за сексуален тормоз на малолетни в метавселената

септември 12, 2022 13:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж получи присъда за сексуален тормоз на малолетни в метавселената

Наскоро южнокореец на 30 години беше осъден на четири години затвор за това, че е създал и съхранявал съдържание със сексуална експлоатация на малолетни, които е привлякъл в метавселената.

Мъжът, чиято самоличност не е оповестена публично, е склонявал непълнолетните си жертви да снимат и изпращат снимки и видеоклипове на телата си от декември миналата година до март тази година, според съобщения в местните медии.

Извършителят се е срещал с непълнолетните жертви в южнокорейска платформа за метавселена, където е използвал аватар, за да представи невярно възрастта си и е предлагал подаръци, за да привлече жертвите да водят разговор с него, който често е протичал по неприличен начин.

Освен присъдата за лишаване от свобода извършителят е задължен да посещава 80-часови програми за лечение на сексуални престъпници и му е забранено да работи в структура, свързана с тийнейджъри или хора с увреждания, в продължение на седем години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американец призна за участието си в крипто схема за $100 милиона


Присъдата се основава на това, че извършителят се е насочил към непълнолетни лица, които не са в състояние да се защитят, като същевременно се признава, че експлоатационното съдържание не е било разпространявано или направено с цел печалба.

През юни депутат от противниковата Демократическа партия, Шин Хюн-юнг, оглави предложение за налагане на санкции за сексуални престъпления в метавселената.

Миналия месец южнокорейското министерство на науката обяви етични принципи за метавселената с цел защита на младежта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене