НАЧАЛО Други

Мудният крипто пазар може да отблъсне инвеститорите – Мелтъм Демирърс

септември 17, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мудният крипто пазар може да отблъсне инвеститорите – Мелтъм Демирърс

В неотдавнашно интервю за Bloomberg Мелтем Демирорс, главен стратегически директор (CSO) на CoinShares, изтъкна преобладаващото ниво на несигурност в крипто сектора, което предизвиква колебания сред различните участници на пазара.

Тя заяви:

Пазарните нагласи се отразяват в потока от дейности и ако внимателно разгледаме тези дейности, аз шеговито го наричам “лятото на безразличието” – сезонът, който току-що преживяхме.

Въпреки множеството положителни събития, наблюдавахме наплив към финансови продукти, свързани с крипто, и рязко покачване на цените на Биткойн след новината за заявката на BlackRock за спот Биткойн ETF.

През последния месец обаче станахме свидетели на изтеглянето на $300 милиона. Само през миналата седмица обемът на търговията с публично търгувани крипто продукти спадна със 70%, а също така наблюдавахме 30% спад в обема на търговията както на спот, така и на деривати

Това “лято на безразличието” на фона на цялата тази несигурност… Сблъскваме се със значително ниво на неяснота, а понастоящем това, което наблюдаваме, е, че това безразличие може да премине в период на недоволство, тъй като продължаваме да наблюдаваме как инвеститори, търговци и маркет мейкъри остават настрана.

Според нея, както в Демократическата, така и в Републиканската партия има консенсус, че американските законодатели трябва да осигурят регулаторна яснота за крипто индустрията.

Тя отбеляза, че има обща основа, в която и двете партии са съгласни, и вижда значително съответствие в убеждението, че трябва да се предприемат действия. Демирорс подчерта, че е част от тази индустрия от почти десет години, като пребивава в Съединените щати, добавяйки, че не иска да обмисля преместване само защото политиките не могат да бъдат рационализирани.

Според нея е очевидно, че се нуждаем от единен подход, като тя вярва, че той трябва да произлиза от Конгреса, тъй като е очевидно, че множеството регулаторни агенции просто няма да намерят общ език.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.