НАЧАЛО Биткойн

Биткойн продължава да доминира крипто пазара – добра новина за инвеститорите?

септември 16, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава да доминира крипто пазара – добра новина за инвеститорите?

Въпреки неотдавнашния спад на стойността на Биткойн от $26,000, активът запази силната си пазарна доминация, което предизвика запитвания за перспективите на алтернативните криптовалути.

Последните данни показват, че пазарното господство на Биткойн (BTC) се е покачило отново до 50%, което показва спад в пазарния дял на алтернативните криптовалути. По същество това означава, че Биткойн се е наложил като по-съществен претендент на пазара, засенчвайки своите съперници.

Освен това се наблюдава нарастване на китовия инвеститорски интерес към флагманската криптовалута. Броят на адресите, притежаващи значителни количества от дигиталната валута, достигна безпрецедентни нива. Тази тенденция има както положителни, така и отрицателни последици за пазара. От една страна, тя означава нарастващо доверие сред големите инвеститори. От друга страна, тя поражда опасения относно концентрацията на богатство в сферата на BTC.

Интересът на дребно също нараства, като рекорден брой адреси притежават по-малки количества BTC. Това рязко нарастване на участието на дребно може да повлияе на пазарната динамика, показвайки, че Биткойн става по-достъпен и привлекателен за обикновените инвеститори, което потенциално може да насърчи по-широкото му приемане.

Наблюдава се и забележителен ръст на активните адреси в мрежата, който достигна четиримесечен връх. Това увеличение на активността може да означава повишен интерес и ангажираност в общността, което предполага, че повече хора активно използват Биткойн, което е показателно за процъфтяваща и оживена екосистема.

Въпреки това някои показатели като съотношението MVRV и разликата между лонг и шорт позициите отбелязват спад. Тези показатели предполагат потенциално увеличаване на броя на краткосрочните притежатели, което може да доведе до повишена волатилност на пазара, като се има предвид, че краткосрочните търговци често реагират бързо на ценовите промени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.