НАЧАЛО Биткойн

Мрежата на Биткойн под голямо напрежение: Над 560,000 чакащи транзакции

септември 7, 2023 11:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мрежата на Биткойн под голямо напрежение: Над 560,000 чакащи транзакции

При тревожно развитие на събитията мрежата на Биткойн (BTC) в момента е изправена пред значително изоставане, като повече от 560,000 транзакции очакват потвърждение, както съобщиха от Mempool.

Освен това използването на паметта е нараснало до 1GB, а таксите за транзакции са се увеличили до над 20 сатоши за виртуален байт (sat/vB).

Анализаторите обясняват това затруднение с неотдавнашния скок в създаването на сатошита, което доведе до изоставане в обработката на транзакциите. Данните на Mempool разкриват, че средното време за извличане на блок се е удължило до 10.9 минути, което показва, че миньорите се борят да се справят с безпрецедентното търсене в мрежата.

Това не е първият случай, в който Биткойн (BTC) се сблъсква с претоварване на мрежата; наскоро Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, трябваше временно да спре тегленията на Биткойн поради претоварената блокчейн на Биткойн и прекомерните разходи за транзакции.

Нарастването на броя на непотвърдените транзакции и претоварените блокове породи опасения за потенциални последици за цената на Биткойн. С над половин милион транзакции, които очакват потвърждение, потребителите на Биткойн се сблъскват със значителни забавяния при обработката на транзакциите си.

Това потенциално може да доведе до разочарование сред потребителите и да се отрази неблагоприятно на практичността на Биткойн за ежедневни транзакции.

Таксите за транзакции, надхвърлящи 20 сат/кв.м, вероятно ще обезкуражат по-малките транзакции и тези, които търсят рентабилен начин за прехвърляне на стойност. Повишените такси може да накарат потребителите да търсят алтернативи или да отложат транзакциите, докато претоварването намалее.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене

Ето защо Биткойн няма да се срине до $20,000 според крипто анализатор

Крипто анализатор предупреди, че Биткойн (BTC) е на път да направи значително движение, което може да остави на търговците ограничени благоприятни точки за влизане.

октомври 2, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн (BTC) – преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.