НАЧАЛО Други

Мрачните настроения се завръщат на пазарите на петрол

10.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мрачните настроения се завръщат на пазарите на петрол

През май цените на петрола отбелязаха значителен спад, като регистрираха най-значителното си седмично понижение от три месеца насам.

На 7 май предният месечен договор се понижи до осемседмично дъно от $82.41 за барел, а сортът “Brent” с доставка през юли се установи на $83.33 за барел, отразявайки спад от съответно $5.07 за барел и $3.87 за барел.

Този спад се дължи на опасенията за възобновяване на търсенето след доклада на EIA за значително увеличение на запасите от суров петрол в САЩ със 7.3 милиона барела, което е най-голямото седмично увеличение от февруари насам. Освен това съобщението на Обединените арабски емирства за увеличаване на производствения капацитет засили натиска върху продажбите.

Анализаторите на Standard Chartered твърдят, че тези опасения за търсенето може да са преувеличени, като се има предвид, че понастоящем цените на петрола се търгуват под нивата, които повечето министри от ОПЕК биха сметнали за показателни за балансиран пазар. Това предполага потенциално удължаване на съкращенията на производството на ОПЕК+ поне с още един месец.

Трейдърите залагат на това, че ОПЕК+ ще запази сегашното ограничаване на производството поради влошаването на фундаменталните показатели, а не поради проактивно решение за затягане на балансите. Все пак те смятат, че настоящите прогнози за петролния баланс на основните агенции не подкрепят крайния песимизъм.

Въпреки различните мнения на търговците слабото търсене на горива за транспорт в САЩ се разглежда като значителен фактор. Последните оценки на EIA сочат спад на търсенето на бензин в САЩ с 4.4% на годишна база през април, което подтиква спекулативните фондове да се насочат към шорт позиции.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.