НАЧАЛО Други

Morgan Stanley ще предлага Bitcoin търговия

декември 13, 2018 13:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Morgan Stanley ще предлага Bitcoin търговия

Инвестиционната банка Morgan Stanley следва стъпките на Citigroup и Goldman Sachs и скоро ще предложи на своите клиенти ren cial-49146/“ target=“_blank“ rel=“noopener“>суап търговия с Bitcoin.

Както съобщава Аластейр Марш от Bloomberg, американският банков гигант вече е разработил инфраструктурата, необходима за предлагането на сложни деривати, свързани с Bitcoin, и ще стартира Bitcoin суап търговия веднага щом банката види достатъчно търсене от страна на институциите.

В момента се твърди, че банката е в процес на вътрешно одобрение.

В зависимост от резултата от вътрешното събрание и краткосрочната тенденция на институционалния пазар на криптовалути, датата на стартиране на платформата за търговия на Bitcoin на Morgan Stanley може да варира.

През юни бившият главен изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон, който наскоро бе обявен за главен изпълнителен директор на базираната в САЩ банка, призна за пръв път, че банката е правила клиринг на фючърси за bitcoin.

По това време Соломон заяви, че банката обмисля стартирането на други услуги на крипто пазара, за да улесни нарастващите изисквания към нововъзникващия клас активи, но се ангажира с пазара с повишено внимание, като оценява регулаторните рамки и политики около него.

По време на интервю с Bloomberg TV China Соломон заяви:

Правиме клиринг на някои фючърси около Bitcoin, говорейки за извършването на други дейности там[в крипто пространството], но това става много предпазливо. Слушаме нашите клиенти и се опитваме да им помогнем, докато те изследват тези неща. „Goldman Sachs“ трябва да развива своя бизнес и да се адаптира към околната среда. tron g>

На Morgan Stanley им предстои да предлагат Bitcoin фючърси и деривати. Но е положително, че банката е създала система за клиринг на фючърси около криптовалутите първо, преди да обяви публично плановете си да се ангажира с пазара.

Експертите смятат, че въвеждането на инструментите за търговия с криптовалути и институционалните продукти допълнително ще стабилизира пазара и ще позволи на криптовалутите да станат по-благоприятни за големите инвеститори.

Преди това Фондацията Bitcoin и VISA Executive Джон Матонис заявиха, че появата на продукти, свързани с Bitcoin, като фючърси, предлагани от строго регулирани финансови институции на пазара в САЩ, ще доведе до институционализиране на пазара.

С Morgan Stanley, Citigroup и Goldman Sachs, които са потвърдили плановете си за навлизане на пазара, анализаторите очакват институционализирането на крипто пазара да се случи сравнително скоро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене