НАЧАЛО Други

Morgan Stanley ще предлага Bitcoin търговия

ДЕК. 13, 2018 13:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Morgan Stanley ще предлага Bitcoin търговия
Инвестиционната банка Morgan Stanley следва стъпките на Citigroup и Goldman Sachs и скоро ще предложи на своите клиенти ren cial-49146/" target="_blank" rel="noopener">суап търговия с Bitcoin.

Както съобщава Аластейр Марш от Bloomberg, американският банков гигант вече е разработил инфраструктурата, необходима за предлагането на сложни деривати, свързани с Bitcoin, и ще стартира Bitcoin суап търговия веднага щом банката види достатъчно търсене от страна на институциите.

В момента се твърди, че банката е в процес на вътрешно одобрение.


В зависимост от резултата от вътрешното събрание и краткосрочната тенденция на институционалния пазар на криптовалути, датата на стартиране на платформата за търговия на Bitcoin на Morgan Stanley може да варира.

През юни бившият главен изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон, който наскоро бе обявен за главен изпълнителен директор на базираната в САЩ банка, призна за пръв път, че банката е правила клиринг на фючърси за bitcoin.

По това време Соломон заяви, че банката обмисля стартирането на други услуги на крипто пазара, за да улесни нарастващите изисквания към нововъзникващия клас активи, но се ангажира с пазара с повишено внимание, като оценява регулаторните рамки и политики около него.

По време на интервю с Bloomberg TV China Соломон заяви:

Правиме клиринг на някои фючърси около Bitcoin, говорейки за извършването на други дейности там[в крипто пространството], но това става много предпазливо. Слушаме нашите клиенти и се опитваме да им помогнем, докато те изследват тези неща. "Goldman Sachs" трябва да развива своя бизнес и да се адаптира към околната среда. tron g>


На Morgan Stanley им предстои да предлагат Bitcoin фючърси и деривати. Но е положително, че банката е създала система за клиринг на фючърси около криптовалутите първо, преди да обяви публично плановете си да се ангажира с пазара.

Експертите смятат, че въвеждането на инструментите за търговия с криптовалути и институционалните продукти допълнително ще стабилизира пазара и ще позволи на криптовалутите да станат по-благоприятни за големите инвеститори.

Преди това Фондацията Bitcoin и VISA Executive Джон Матонис заявиха, че появата на продукти, свързани с Bitcoin, като фючърси, предлагани от строго регулирани финансови институции на пазара в САЩ, ще доведе до институционализиране на пазара.

С Morgan Stanley, Citigroup и Goldman Sachs, които са потвърдили плановете си за навлизане на пазара, анализаторите очакват институционализирането на крипто пазара да се случи сравнително скоро.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света