НАЧАЛО Биткойн

Morgan Stanley иска да добави Биткойн ETF към нови фондове

30.04.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Morgan Stanley иска да добави Биткойн ETF към нови фондове

Американската мултинационална инвестиционна банка Morgan Stanley представи на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предложение да разреши експозиция към спот Биткойн ETF в около дванадесет от своите инвестиционни фондове.

Този ход има за цел да разшири инвестиционните портфейли на своите клиенти, като се възползва от бързо разрастващия се пазар на криптовалути.

Фондовете, посочени в заявлението до SEC, включват портфейлите Advantage, Asia Opportunity, Counterpoint Global, Developing Opportunity, Global Insight, Global Opportunity, Global Permanence, Growth, Inception, International Advantage, International Opportunity и Permanence. Според подаденото заявление тези фондове ще инвестират непряко в Биткойн, като използват спот BTC ETF, с определени лимити за управление на експозицията им.

В подаденото заявление Morgan Stanley отбеляза, че рисковете, свързани с инвестирането в Биткойн ETF, отразяват тези на директните инвестиции в Биткойн. Банката подчерта още, че инвестирането в Биткойн ETF ще подложи фондовете както на общите рискове, свързани с Биткойн, така и на специфичните за ETF.

Този структуриран подход има за цел да намали потенциалните рискове, като същевременно предостави на клиентите възможности за инвестиции в Биткойн, които не включват пряка експозиция към силно волатилния пазар на криптовалути.

Последните доклади сочат, че Morgan Stanley може да упълномощи своите 15,000 брокери да препоръчват активно на клиентите си Биткойн ETF, което е отклонение от предишната им позиция да предлагат такива инвестиции само по искане на клиента. Ако бъде одобрена, тази промяна може да доведе до значително увеличаване на търсенето на Биткойн ETF, тъй като препоръките на брокерите ще бъдат по-свободно давани и съобразени с предпочитанията и толерантността на клиентите към риск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.