НАЧАЛО Алткойни

Monero (XMR) достигна рекорден брой потвърдени транзакции

07.03.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Monero (XMR) достигна рекорден брой потвърдени транзакции

След решението на Binance да изключи Monero (XMR) от списъка си на 20 февруари криптовалутата демонстрира забележителна устойчивост както по отношение на цената, така и на мрежовата активност.

Възстановявайки се обратно към ценовия праг от $150, Monero наскоро постигна нов етап, като надхвърли 100,000 дневни транзакции.

Значителен връх настъпи на 5 март, когато мрежата на Monero достигна исторически връх в броя на дневните транзакции, регистрирайки 96,495 трансфера според BitInfoCharts.

Тази цифра надхвърля предишния рекорд от 60,305 транзакции, поставен на 12 август 2022 г. Този рекорд обаче бързо беше надминат, като на 6 март мрежата потвърди 102,708 транзакции. Този скок в активността на подчертава нарастващото търсене на Monero, което потенциално може да повлияе положително на пазарната му стойност.

Въпреки добре известните ограничения на капацитета на транзакциите на Биткойн, водещи до претоварване на мрежата и високи такси, Monero се справи умело с рязкото нарастване.

Анонимен анализатор, известен като Untraceable, предостави информация за динамичните блокове на Monero, като отбеляза, че мрежата ефективно се е адаптирала към повишеното търсене. Средният размер на блоковете се е увеличил от 300 kb до около 320 kb на блок, като същевременно са запазени ниски мрежови такси.

В обобщение, тези наблюдения подчертават устойчивостта на Monero и продължаващото търсене при трудни обстоятелства. Нещо повече, способността на мрежата да се справя с увеличения обем транзакции, като същевременно поддържа ниски такси, говори за нейната устойчивост и адаптивност.

Ако тези тенденции се запазят, вероятно е обменният курс на Monero спрямо долара да продължи възходящата си траектория. От решаващо значение е обаче да се признае присъщата непредсказуемост и волатилност на пазара на криптовалути. Бъдещото развитие на протокола и екосистемата на Monero несъмнено ще изиграе значителна роля за формирането на резултатите му занапред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Криптовалутата на Binance показва сила – какво да очакваме?

Известен крипто аналитик и търговец познат като “Loma” изрази своя оптимизъм по отношение на Binance Coin (BNB).

16.04.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.