НАЧАЛО Биткойн

Може ли вълнението за одобрение на Биткойн ETF вече да е оказало влиянието си върху цената?

ноември 5, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли вълнението за одобрение на Биткойн ETF вече да е оказало влиянието си върху цената?

На 24 октомври Биткойн (BTC) отбеляза забележителен еднодневен скок, като реализира най-значителното си увеличение от над една година насам - 14%.

Този скок беше предизвикан от включването на спот ETF за Биткойн на BlackRock, известен като IBTC, в уебсайта на Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Това развитие беше възприето като положителна стъпка в процеса на одобрение на ETF, надминавайки по-ранното рали на 16 октомври, което се основаваше на неточна информация, предполагаща предстоящо одобрение.

Тези събития дават представа за това как може да реагира цената на Биткойн, когато спот Биткойн ETF получи зелена светлина, което потенциално може да доведе до подобен или дори по-голям скок.

Въпреки това се препоръчва предпазливост, тъй като одобрението може да доведе до временен ценови скок, последван от средносрочно отстъпление, предизвикано от нетърпеливи инвеститори, които се стремят да се възползват от новината. Понастоящем анализаторите смятат, че одобрението ще се случи в началото на следващата година.

Въпреки оптимизма инвеститорите трябва да останат бдителни, тъй като скокът в търсенето на Биткойн може да е временен, повлиян от фактори като повишените лихвени проценти и продължаващите микроикономически условия.

В настоящия икономически пейзаж вероятността Биткойн да навлезе в устойчив бичи пазар изглежда намалява поради въздействието на по-високите лихвени проценти върху привлекателността на алтернативните инвестиции и потенциалното им влияние върху решенията на инвеститорите. Тези фактори потенциално биха могли да неутрализират ефектите на одобрен спот ETF.

Освен това одобрението на спот Биткойн ETF се очаква с голямо нетърпение и пазарът може вече да е отчел въздействието му върху цените.

Към 2023 г. Биткойн показва впечатляващо увеличение от 108% от началото на годината, което се дължи главно на очакванията, свързани със спот ETF и халвинг събитието, което трябва да се проведе през 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.