НАЧАЛО Алткойни

Може ли това партньорство да изстреля цената на Uniswap (UNI)?

декември 22, 2022 19:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли това партньорство да изстреля цената на Uniswap (UNI)?

Uniswap наскоро направи изявление, което може да насърчи повече хора да използват протокола. Това от своя страна може да окаже благоприятно въздействие върху стойността на UNI, родна криптовалута на децентрализираната криптоборса (DEX).

На 20 декември Uniswap Labs обявиха партньорство с MoonPay, доставчик на криптовалутни плащания. Тази колаборация ще бъде голямо улеснение за потребителите на криптоборсата, които ще могат да извършват покупки на дигитални активи, използвайки различни банкови опции, включително дебитни и кредитни карти.

Потребителите на протокола в повечето щати на САЩ, Бразилия, Обединеното кралство и Единната зона за плащания в евро (SEPA) също скоро ще имат възможност да се възползват от тази услуга.

От Uniswap твърдят, че това действие значително ще намали бариерата за навлизане в индустрията на децентрализираното финансиране (DeFi) и ще увеличи броя на участниците.

Броят на потребителите в областта на DeFi е малък в сравнение с нейния централизиран аналог, а това може да се дължи на трудността на DeFi сектора, както по отношение на използването, така и на навлизането в него. Смята се, че този ход на Uniswap може и би трябвало да увеличи броя на участниците в сектора на децентрализираните финанси.

Доминиращият обем на Uniswap може да се разшири

Според данни от Dune Analytics, Uniswap има монопол върху броя на транзакциите на дневна, седмична и месечна база. Последните данни за дневния обем сочат, че протоколът има най-голям обем от всички класацията – около $688 милиона.

Статистическите данни за месечния обем показват, че Uniswap е имал най-голям обем на транзакциите, с трафик от над $13 милиарда. Ако тази актуализация бъде успешно въведена, броят на транзакциите в платформата може да се увеличи още повече.

Възможно ли е цената на UNI да бъде засегната?

Една от евентуалните ползите от партньорството е, че може да има увеличение на обема и полезността на нейния роден токен, UNI. Стойността на актива може да се повиши поради повишеното търсене на криптовалутата в резултат на увеличаването на нейната полезност.

Като цяло Uniswap започна да улеснява приемането на DeFi, което може да доведе до още по-голямо доминиране на актива на компанията, отколкото вече има. Освен че това би било изгодно за криптоборсата, цялото DeFi пространство може да изпита нов приток на клиенти, ако тя успее.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене