НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Може да предстои значително събитие за Етериум

НОЕ. 30, 2021 18:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може да предстои значително събитие за Етериум

Едно предстоящо събитие може да окаже значително влияние на пазара на Етериум.

Инвестиционната компания Kelly подаде заявление за откриване на Етериум ETF, подкрепен с фючърси, който ще се използва за проследяване на представянето на основните активи и предоставяне на експозиция към втората по големина криптовалута на пазара за инвеститори на дребно и институционални инвеститори.


Подробности за кандидатстване и вид на фонда


Според заявлението SEC и компанията признават, че фючърсните договори на Етериум (ETH) са нов клас активи и остават под висок риск от неочаквана волатилност на пазара, която може да доведе до бърз спад на цената на актива.


Фондът ще предупреди всички свои инвеститори, че могат да загубят първоначалната си инвестиция до 90%, какъвто беше случаят по-рано през 2018 г., когато цената на Етериум падна с повече от 90% за кратък период от време.


Фондът ще проследява фючърсните договори по подобен начин на Биткойн ETF-ът на ProShares, който работи на същия принцип. Също така фондът ще използва ETH фючърси, които се търгуват на фондови борси, които са регистрирани от CFTC. Всеки фючърсен договор, проследяван от фонда, ще бъде уреден в брой, което означава, че след изтичане на договора притежателите на договора получават паричната стойност на актива.


Как може да се отрази на пазара?


Въпреки че не е напълно ясно дали SEC ще одобри продукта, свързан с регулирани фючърсни договори, Етериум може да получи сериозен входящ обем точно като своя предшественик, който докара повече от $1 милиард на пазара на криптовалути в първия ден след листването на пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто милиардер споделя кои два алткойна следи внимателно


Проблемът с фондовете, обезпечени с фючърси, все още остава същият: като се изложите на фючърсния фонд, инвеститорите попадат под рисковете да плащат допълнителни разходи, които влияят пряко на печалбата им. Според последните изчисления, подкрепеният с фючърси Биткойн фонд се представя с до 20% годишно в сравнение с директната експозиция към актива чрез централизирани или децентрализирани борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano (ADA) китовете продължават да купуват

Големите адреси се увеличаватКакто показват данните от Santiment, големите притежатели на Cardano са увеличили позициите си с приблизително 110% след огромния спад на цените на пазара, който започна н...
ЯНУ. 28, 2022 19:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата м...
ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Sandbox (SAND) направи значително обявление

Според прессъобщение, SAND е дал $50 милиона на базирания в Хонконг Brinc за програмата The Sandbox Metaverse Accelerator Program, която ще инвестира $250,000 в 100 нови метавселенски алткойна.Програм...
ЯНУ. 28, 2022 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света