НАЧАЛО Други

Мистерията около USDT и загубата на обвързаността с щатския долар

септември 2, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мистерията около USDT и загубата на обвързаността с щатския долар

Рияд Кери, анализатор на данни в Kaiko, наскоро извърши цялостен анализ на случаите през последните четири месеца, в които стабилни монети са губили обвързаността си с актива, с който са подкрепени. 

Откакто UST преживя значителни сътресения, въпросът за загубата на обвързаността на стабилни монети се превърна в обект на повишена загриженост. 

Важно е да се отбележи, че не всички такива събития са идентични. Нека разгледаме по-задълбочено основните механизми и операции на USDT. Според Рияд депегирането на USDT е мотивирало притежателите ѝ предимно да я продават на борсите, вместо да я изкупуват за долари чрез Tether.

Продължителните мечи пазарни условия също са допринесли за натиска, на който USDT е подложена напоследък. За разлика от предишни случаи, когато загубата на обвъраността се дължеше на висока ликвидност, този път ниската ликвидност беше основният фактор за случилото се на USDT.

Това се дължеше на намалената пазарна волатилност, която направи предизвикателство за пазара да абсорбира предлагането на USDT.

Рияд посочи също така анализ на пазара въз основа на борсите, които са оказали най-значителен натиск за продажба на стабилни монети и тежестта на инцидентите с загубата на обвързаността.

Според този анализ USDC е изпитала най-тежките последици след подобен инцидент през март, докато USDT се нарежда на второ място след случилото се през август.

През август Binance изигра значителна роля в допринасянето за натиска за загуба на обвързаността на USDT, докато Uniswap имаше забележимо въздействие върху инцидента при USDC през март. При разглеждане на динамиката на USDT във веригата е очевидно, че през последните четири месеца балансите на стабилната монета на борсите непрекъснато се увеличават в отговор на споменатия по-рано нарастващ натиск от продажби. 

Това увеличение на балансите обаче не е попречило на приемането или полезността на USDT. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.