НАЧАЛО Биткойн

Министърът на Исландия коментира Биткойн и копаенето на криптовалути

24.03.2024 19:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министърът на Исландия коментира Биткойн и копаенето на криптовалути

В неотдавнашно интервю исландският министър-председател Катрин Якобсдотир разкри ангажимента на страната да даде приоритет на хранителната сигурност пред обикновените финансови печалби.

Тази стратегическа промяна идва на фона на нарастващия натиск от страна на протестите на европейските фермери и нарушенията в търговията, което подчертава необходимостта Исландия да намали зависимостта си от вноса.

Признавайки огромните предизвикателства пред селското стопанство в суровия исландски терен, доминиран от ледници, Якобсдотир подчерта ключовата роля на земеделието за укрепване на мерките за безопасност и сигурност. “Ландшафтът и условията за земеделие в Исландия несъмнено са трудни. Въпреки това селското стопанство остава основна част от нашите стратегии за безопасност и сигурност“, подчерта тя.

Едновременно с това инициативите, насочени към укрепване на хранителната сигурност, се преплитат с усилията за ограничаване на енергоемките операции по добив на Биткойн, които превърнаха Исландия в хъб за центрове за данни. Изразявайки опасения относно значителната част от възобновяемата енергия на Исландия, консумирана от миньорите на Биткойн, Якобсдотир се застъпи за преразпределяне на този ценен ресурс към жизненоважни сектори като жилищното строителство.

Биткойн представлява глобално предизвикателство, но разпространението на центрове за данни в Исландия, които изсмукват нашата зелена енергия, е неотложна грижа. Предложенията за увеличаване на производството на вятърна енергия ще дадат приоритет на устойчивите индустрии в стремежа ни към въглеродна неутралност. Биткойн и криптовалутите, прословути консуматори на енергия, стоят извън обхвата на това начинание“, разясни тя

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.