Home

Майнинг гигантът Marathon Digital започва да копае Kaspa

27.06.2024 11:46 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майнинг гигантът Marathon Digital започва да копае Kaspa

Marathon Digital, глобален лидер в областта на добива на крипто, обяви, че започва да копае Kaspa (KAS) като част от стратегията си за диверсифициране на портфолиото си.

Подобно на Биткойн, Kaspa е децентрализиран и мащабируем протокол от първи слой с отворен код, използващ PoW консенсусен механизъм. Въпреки това, за разлика от линейния блокчейн на Биткойн, който произвежда по един блок на всеки десет минути, Kaspa използва BlockDAG структурата (Directed Acyclic Graph), която позволява едновременното производство на множество блокове. 

Така мрежата обработва по един блок на всяка секунда, което улеснява по-бързите транзакции и предлага на миньорите потенциал да печелят повече награди с течение на времето.

Компанията е придобила мощност, равняваща се на приблизително 60 петахаша (60 квадрилиона хаша в секунда) от копачки като ASIC KS3, KS5 и KS5 Pro, които според ASIC Miner Value могат да донесат печалби с маржове до 95% при определени условия, като се има предвид текущата трудност на мрежата и цената на KAS. 

Понастоящем в съоръженията на компанията в Тексас функционират 30 петахаша от ASIC Kaspa на Marathon, като останалите единици се очаква да бъдат напълно оперативни до третото тримесечие на 2024 г.

Според информацията към 25 юни 2024 г. компанията вече е добила 93 милиона KAS, оценени на приблизително $15 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.