НАЧАЛО Други

Милиони излизат от крипто пазарите – очаква ли се срив на цените?

22.01.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиони излизат от крипто пазарите – очаква ли се срив на цените?

След одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), пазарът на криптовалути продължава да изпитва натиск от продажби.

CoinShares наскоро публикува своя седмичен доклад за криптовалутите, в който се открояват различни тенденции в потоците от фондове.

Според CoinShares през изминалата седмица е имало скромни изходящи потоци в размер на $21 милиона от продукти, свързани с криптовалути. По-внимателният поглед към отделните крипто фондове разкрива, че по-голямата част от тези отливи се наблюдават при Биткойн.

По-конкретно, при BTC се наблюдава отлив от $24.7 милиона, а при водещия алткойн Етериум (ETH) също имаше забележителен отлив от $13.6 милиона.

Обръщайки внимание на други алткойни, Лайткойн (LTC) отбеляза отлив от $1.5 милиона, докато при Solana (SOL) сумата възлиза на $8.5 милиона. Cardano (ADA) остана неутрален по отношение на потоците от средства, а XRP отбеляза скромен приток от $0.5 милиона.

Въпреки общия отлив, пазарът на криптовалути стана свидетел на значителна търговска активност, особено при Биткойн. Обемът на търговията с Биткойн достигна $11.8 милиарда, което е седем пъти повече от обичайния седмичен обем на търговията, наблюдаван през 2023 г.

При разглеждане на регионалните движения на фондовете се наблюдава обща тенденция на отлив в различните държави. Канада поведе с отлив на средства в размер на $165.4 милиона, следвана от Германия – $98.4 милиона.

Обратно, в Съединените щати се наблюдава значителен приток от $263.2 милиона, докато в Бразилия се наблюдава по-скромен приток от $6.8 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.